Ненад Чанак ОПЕТ напада Цркву: Зашто Иринеја не лијечи Свети Василије у Острогу, него љекари у болници

Поделите:

Покрајински посланик у Скупшини АП Војводине и један од омиљених тастер-аналитичара  Ненад Чанак, гледаоце ТВ Хепи „усрећио“ је „дубокоумним“ запажањем како „мирис тамјана и свијаће не лијече корону“, и упитао „зашто се патријарх СПЦ Иринеј од короне не лијечи у манастиру Острог него у болници“.

Рекао је да му многи замјерају да сувише напада цркву, али да он није ушао у политику да би ћутао, негао да пита.

„Ја никог не нападам, само питам. Како је све тако безбједно и ако мирис тамјана разгони све те враџбине, што ће онда патријах у болници. Што га нијесу однијели под Острог ‘слава му и милост’, па да га тамо Свети Василије лијечи, него су га повели у болницу гдје га лијече љекари који примају плату из буџета у који фирма на чијем је челу патријарх Иринеј, као први међу једнакима, није дала ни динар. Зашто нас правите будалама? Колико се људи зарази на тај начин, и после тога гдје ће, код љекара. Зашто се о томе не поведе рачуна, то је злочин против јавног здравља, здравља људи”, истиче Чанак.

Истакао је да он нема проблеме са Богом већ са његовом земаљском администрацијом, те да му је „доста средњовјековних лагарија“. А онда је кренуо и у одбрану свог посљедњег „мецене“, црногорског предсједника Мила Ђукановића.

На констатацију водитеља да је попут њега размишљао и Мило Ђукановић те да је лоше прошао на изборима, Чанак је реаговао:

“Од 81 посланика добио је 40, а побједничка опозиција 41. Мислиш да није могао да узме и тај један мандат?”, запитао је Чанак, додајући да обојица знају да је могао да узме тај један мандат.

На питање водитеља зашто га није узео, Чанак је одговорио:

“Оно што је врхунац каријере Мила Ђукановића после свега је то што је направио пристојну, демократску и међународно признату државу. То што није узео тог једног посланика и што је одмах дао мандат за састав владе онима који су имали већину је врхунац демократског односа и поштовање демократије у једној земљи”, истиче Чанак.

Пита и какав је то Бог који се не брине за своје овоземаљско особље. “Каква је то црква која се боји Бога толико да држи громобран на цркви”, пита Чанак.

ИН4С

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here