ПЕТАР ПЕТКОВИЋ: Напад на Зорана је доказ да су ОВК билборди огољени позив на насиље

Поделите:
ДИРЕКТОР Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данашњи напад на Србина Зорана Трајковића у Кишници потврда је да билборди са амблемом ОВК у централном делу Косова и Метохије нису никакав уметнички перформанс или израз пијетета према некоме, већ огољени позив на насиље.

– Физички насртај групе Албанаца на Зорана Трајковића флашама и каменицама догодио се недалеко од билборда којим се славе злочинства ОВК , и очекујем да од стране међународних представника у нашој јужној покрајини буде схваћен као аларм за хитно реаговање – упозорио је Петковић у саопштењу које је достављено медијима.

Он је додао да је у овим данима када су у делу албанске популације на КиМ емоције повишене због подизања оптужница против некадашњих командата ОВК, неопходно је осигурати појачано међународно безбедносно присуство у српским срединама јужно од Ибра и стати на пут јавној популаризацији злочина.

– Поступци за ратне злочине морају се водити без притисака јавности у циљу прејудицирања пресуда, и то је предуслов напретка у процесу међунационалног помирења. Упозоравам међународну заједницу да је атмосфера на Косову и Метохији прилично напета и запаљива и да је потребно предузети све неопходне превентивне мере како не би дошли до још драстичнијих излива насиља над српским и другим неалбанским становништвом – рекао је Петковић.

Зоран Трајковић је раније вечерас за Косово онлајн рекао да је на њега насрнула група младих Албанаца, њих седам или осам, који су га уз повике “УЧК” гађали камењем и стакленим флашама.

Кишница је насеље на уласку у Грачаницу, у којем је пре два дана освануо билборд са амблемом ОВК  и натписом “Слобода има име”, који је узнемирио локално српско становништво преносе Новости.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here