Предсједница Владе Србије у Бањалуци са званичницима Српске

Поделите:

Протоколом је предвиђено да, заједно са највишим званичницима Српске, предсједницом Жељком Цвијновић, премијером Радованом Вишковићем и српским чланом Предсједништва БиХ, Милорадом Додиком, присуствује отварању Дома културе у Новој Тополи, а затим и тронамјенског објекта у бањалучком насељу Петрићевац, у којем ће бити смјештени амбуланта, вртић и мјесна заједница.

 

Изградња ових објеката великим дијелом финансирана је захваљујући донаторским средствима Владе Србије.

Након тога, Брнабићева ће у згради Владе Републике Српске разговарати са премијером Радованом Вишковићем и српским чланом Предсједништва БиХ, Милорадом Додиком, а након састанка биће потписана заједничка изјава о изградњи три хидроцентрале у горњем сливу Дрине.

 

Вишковић је јуче нагласио да је ријеч о капиталном пројекту за Републику Српску, те да су испуњени сви законом прописани услови за градњу три објекта која чине хидроенергетски систем Горња Дрина.

Он је истакао да су обавезе Владе Републике Српске и Владе Србије испуњене, те да ће у наредних неколико дана  Електропривреда Србије уплатити оснивачки улог од 39 милиона КМ.

– Тиме Електропривреда Србије постаје партнер Електропривреди Српске у изградњи овог енергетског система, који је више него значајан и за Српску и за Србију – навео је Вишковић.

РТРС

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here