Радисав Ристић: Срби и злокобни албански лобисти

Поделите:

О Србима као људима, ратницима, патриотама, слободољубивом, моралном и поштеном народу исписани су томови књига, велики број новинских, публицистичких и других радова који верно одсликавају особине и морал једног од најстаријих народа на Балкану и Европи. Евидентно је, чињенички непобитно, да су се о Србину – човеку и ратнику, најпохвалније изражавали и његови најљући противници и непријатељи са којима се, током вишевековних буна, устанака и ратова, борио на својим етничким просторима. Пре и после Kосова Срби су уживали углед којим се нису могле да похвале многе нације далеко напредније и у економском и култрурном погледу. Примери о одлучности и одважности Срба у одбрани слободе, прадедовских огњшта, православља и људског достојанства, присутни су у песмама, казивањима, приповеткама, књижевним делима, школским уџбеницима и бројним историјским радовима и архивској грађи.

Далеко би нас одвело набрајање свих примера забележених о наведеним особинама Срба. Довољно је, стога, рећи да их нису порицали, већ отворено истицали, многи умни и виђени људи земаља које су путем ратова кидисдале на српске етничке просторе. Писали су о томе Турци, Бугари, Немци, Аустријанци, Мађари, Италијани и други чије су хорде ранијих векова, а у новије време – као НАТО на пример, насртали на српске земље. И данас, у 21. веку, велики број истакнутих и угледних личности из целог света – политичари, књижевници, економисти, правници, дипломате, публицисти и други, уз похвале српском човеку и војнику, са гнушањем осуђују земље НАТО, САД пре свега, за масакре над цивилним становништом, наношење материјалне штете и за више векова унапред уништено тло за сваку вегетацију.

И поред наведених чињеница, осведочени лобисти косметских Албанаца, у лику Била и Хилари Kлинтон, крвожедних Медлин Олбрајт, Веслија Kларка, Хавијер Солане, Вилијема Вокера и других србофоба из Вашингтона и Брисела, поново су узјахали у ратнохушкачка седла. Поново просипају гнусне лажи о наводним, ничим доказаним, “српским злочинима”. Јасно је свима данас, међутим, да то понајмање чине из љубави према албанској мафији на Kосмету, већ да главни и једини разлог лежи у мноштву зелених новчаница којима их обасипају стварни злоћинци. Опште је познато, наиме, да иза озлоглашених, доказаних, злочина стоје, не Срби и Србија већ пре и изнад свега челници фантомске државе Kосово.

Србофобима у делу Западне Европе и континента на западној обали Атлантика, нимало не смета што се у њихове лажи све мање верује. Смета им, међутим, Србија која из дана у дан обелодањује њихове злочине и злочиначну спрегу са мафијом предвођеном Рамушем Харадијаном, Хашимом Тачијем и другим злочинцима који тренутно столују на челу свете српске косметске земље. Њима је једино стало до доларских новчаница које им у милионским сумама пристижу из Приштине. Реч је, општепознато је, о сумама стеченим од трговине дрогом коју контролише албанска мафија диљем Европе. Раскринкавањем тих мутних, незаконитих и нечасних радњи, Србија представља трн у оку злочинцима наведеним у овом тексту. Зато они на све могуће начине, али и са све мање успеха, покушавају да на Србе и Србију свале све злочине које су управо они починили на тлу Србије.

Осуђујући лажи и клевете које на рачун Срба изричу албански лобисти са Запада, никако не треба запоставити и малобројне продане душе из сопствених редова. На жалост и срамоту српског народа, појединци који делују у оквиру бројних невладиних организација, поводећи се за дневном политиком својих наредбодаваца и политичког естаблишмента, блате зарад евро и доларске цркавице сопствену земљу и народ. Мада се поименично знају називи тих невладиних организација, као и имена и презимена људи који иза њих стоје, несхватљиво је да се против њих, осим ретких медијских осуда, у земљи Србији готово ништа не предузима. Ако ништа друго, ваљало би да наш председник Александар Вучић следи пример руског премијера Путина који је декретом забранио рад сличним невладиним организацијама које су деловале на тлу Руске Федерација.

Радисав Ристић

Видовдан

Поделите:

1 коментар

  1. “Смета им, међутим, Србија која из дана у дан обелодањује њихове злочине и злочиначну спрегу са мафијом предвођеном Рамушем Харадијаном, Хашимом Тачијем” – ДА ЈЕ СРЕЋЕ да наша дипломатија има такав замах… Ја бих рекао супротно – УМЕСТО да користи изворе (може и лажне), открива праве (може и лажне) злочине поменутих и њихових господара, Србија ГЛУМИ ПОШТЕЊЕ. У политици НЕ МОЖЕ бити поштења. Истина не значи много. А докази, када их има, се брижљиво чувају и паметно користе, повремено, темпирано, па онда и за преговоре “ако ви о нама… ми о вама…” – ИМА БЕЗБРОЈ начина за то. Али ми то, једноставно, не умемо.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here