Ramuš Haradinaj: Kosovo ulazi u INTERPOL, mi smo borci protiv terorizma

Podelite:

Ramuš Haradinaj, tzv. kosovski premijer, učestvovao je na konferenciji ”Ujedinjeni u borbi protiv nasilnog ekstremizma-partnerstvo za uspeh” u Tirani u kojoj se diskutovalo o mnogim dimenzijama rata radi sprečavanja ovog fenomena globalnih razmera. U javnoj raspravi su učesvovali i premijer Albanije, Edi Rama, Bojko Borisov, premijer Bugarske i princ Jordana, Gazi bin Muhamed. Haradinaj je istakao da je tzv. Kosovo deo evroatlantske zajednice i deo koalicije koja se bori protiv ekstremizma.

”Kosovo je savesno i dotiče ga opasnost od ekstremizma. U jednoj maloj državi bilo je odlazaka u strane ratove, ali isto tako smo sprečili putovanje nekih ljudi tamo. Problemi i vesti koje stižu iz ratova čine da građani razumeju rizik.”, ocenio je Ramuš Haradinaj. On je naglasio da će tzv. Kosovo postati članica Interpola u novembru ove godine, kao i da je bitno da svi budu svesni opasnosti od terorizma i da sarađuju sa međunarodnim organizacijama.

”Naš fokus je da još više ojačamo našu saradnju i koordinaciju sa našim strateškim partnerima u rešavanju ovog globalnog izazova.”, istakao je Haradinaj.

M. Ćurčić, Vidovdan

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here