Шеф преговарачког тима Приштине: Европска унија је десна рука Србије

Поделите:

Авни Арифи, главни преговарач Приштине, оценио је да Европска унија брани српске интересе у Бриселу, као и да Србију једино занима да преговара о оснивању Заједнице српских општина, преноси албански лист ”Газета Експрес”.

”Треба да нагласим да сам потпуно разочаран и увређен вашим позивом. Овај позив сведочи да се ваша улога као тима Европске уније за олакшање техничког дијалога између Косова и Србије трансформисала у десну руку српске делегације која служи српским интересима у стварању њихове агенде.”. поручио је Арифи Томасу Бушу, једном од чланова тима који посредује у дијалогу, а који је Арифија обавестио да се у Бриселу спрема следећи састанак две делегације. Авни Арифи је именован за шефа преговарачког тима Приштине у јануару ове године, важи за особу блиску тзв. косовском премијеру Рамушу Харадинају коме је био саветник и 2004.године када је први пут постао премијер тзв. Косова.

М. Ћурчић, Видовдан

Поделите:

2 Коментари

  1. Занимљиво гледиште Авнија: он би да се из неког “споразума” спроводи само оно што њему одговара. Оно што би могло да макар колико одговара другој страни, он не прихвата. од кога ли је то тако научио?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here