Весли Кларк у Приштини: Улажите у економију, не треба вам војска

Поделите:

Пензионисани амерички генерал Весли Кларк изјавио је да приоритет тзв. Косова треба да буде економски развитак, а не формирање војске и да још није време да КФОР напусти Косово.

”Да сам ја на Косову, рачунао бих на подршку НАТО и КФОР и највише бих волео да видим да се владина средства троше на економски развој, уместо на војне снаге. Мислим да ће доћи време да КФОР оде, али моје лично мишљење је да још није време да КФОР буде удаљен.”, оценио је он.

”Мислим да је могућ споразум између суседа- из сукоба и рата да се врате у сарадњу и можда пријатељство. Ово захтева време, али није немогуће.”, рекао је Кларк, додајући да би волео да Косово добије столицу у УН, као и да обе државе постану чланице Европске уније и да се постигне договор између Косова и Србије. Кларк је у Приштину дошао на позив Америчког универзитета Косова, а састао се и са Рамушом Харадинајем.

”Ваздушним нападима НАТО 1999.године, управљао је генерал Весли Кларк, херој Косова и део државних успомена наше земље. Са генералом Кларком разговарао сам о процесу који пролази Косово са посебним нагласком на напредак који је учинила наша земља на евроатлантском путу, као и о трансформацији Косовско-безбедносних снага у војску. Његов повратак, овај пут због хуманистичких активности на Косову је част за нас и Влада ће подржати његове активности на пољу милосрђа. Хвала генералу Кларку!”, написао је Рамуш Харадинај на Фејсбуку.

М. Ћурчић, Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here