Vesli Klark u Prištini: Ulažite u ekonomiju, ne treba vam vojska

Podelite:

Penzionisani američki general Vesli Klark izjavio je da prioritet tzv. Kosova treba da bude ekonomski razvitak, a ne formiranje vojske i da još nije vreme da KFOR napusti Kosovo.

”Da sam ja na Kosovu, računao bih na podršku NATO i KFOR i najviše bih voleo da vidim da se vladina sredstva troše na ekonomski razvoj, umesto na vojne snage. Mislim da će doći vreme da KFOR ode, ali moje lično mišljenje je da još nije vreme da KFOR bude udaljen.”, ocenio je on.

”Mislim da je moguć sporazum između suseda- iz sukoba i rata da se vrate u saradnju i možda prijateljstvo. Ovo zahteva vreme, ali nije nemoguće.”, rekao je Klark, dodajući da bi voleo da Kosovo dobije stolicu u UN, kao i da obe države postanu članice Evropske unije i da se postigne dogovor između Kosova i Srbije. Klark je u Prištinu došao na poziv Američkog univerziteta Kosova, a sastao se i sa Ramušom Haradinajem.

”Vazdušnim napadima NATO 1999.godine, upravljao je general Vesli Klark, heroj Kosova i deo državnih uspomena naše zemlje. Sa generalom Klarkom razgovarao sam o procesu koji prolazi Kosovo sa posebnim naglaskom na napredak koji je učinila naša zemlja na evroatlantskom putu, kao i o transformaciji Kosovsko-bezbednosnih snaga u vojsku. Njegov povratak, ovaj put zbog humanističkih aktivnosti na Kosovu je čast za nas i Vlada će podržati njegove aktivnosti na polju milosrđa. Hvala generalu Klarku!”, napisao je Ramuš Haradinaj na Fejsbuku.

M. Ćurčić, Vidovdan

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here