Видовдан из албанског угла: Срби на Газиместану славе ратне злочинце и геноцид над Албанцима, не постоји ”Косово” све док им то допуштамо!

Поделите:

Прослава Видовдана на Косову и Метохији изазвала је бурне реакције међу Албанцима који су Србе упоредили са нацистима и позвали привремене институције у Приштини да донесу закон који ће се бавити овим питањем и спречити даље ”провокације”.

”Стотине Срба је током јучерашњег дана је учествовало на прослави Видовдана на Газиместану, неколико километара даље од Приштине. Узвици, пароле, српске заставе и овај пут на Газиместану од Срба, али од оних који долазе из Београда” преноси албански лист ”Бота сот”. Пароле ”Косово је Србија”, ”Косово је срце Србије”, ”Не издајем Косово” нису изостале ни овог пута, као ни руска и грчка застава, наводи се у тексту.

”Такође, Срби улазе на Косово и провоцирају Албанце са расистичким изјавама, обучени у мајице са криминалцима који су чинили геноцид над Албанцима и досадашњим ”Косово је Србија”, наша Влада, полиција и надлежне институције не говоре о томе. Како је могуће да је допуштено да уђу на Косово, кад Албанцима са симболима Косова није допуштено да уђу у Србију?”, пише даље у тексту.

”Видело се да Срби улазе са фотографијама злочинаца и људи који су чинили геноцид над албанским народом, Милошевића, Младића и других. Дакле,  наша држава им дозвољава да уђу без икаквих препрека у срце Косова.”, тврди Газменд Ислами, албански политичар, додајући да Косово није суверено све док Срби сваке године славе Видовдан на Косову. Фадиљ Кајтази, стручњак за безбедност, оценио је да је тзв.Косову неопходан закон који ће се бавити овим питањем и кажњавањем оних који шире мржњу на етничкој основи и промовишу ратне злочинце и симболе геноцида.

”Мислим да Скупштина Косова треба да донесе посебан закон о овом питању који је сличан немачком закону о нацистичким симболима и фигури Хитлера. У односу на Бошњаке и Албанце, милошевићевска Србија и њени симболи имају значење и еквивалентни су нацистичким симболима.”, закључио је Кајтази.

М. Ћурчић, Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here