Ботови који окувавају између Срба из Србије и Срба из Српске потенцирајући разлике и измишљајући нетрпељивост

Поделите:

Поделите:

1 коментар

 1. Са Брозовим комунистима национал-социјалистима не вреди улазити ни у какву дискусију, јер су опсењени марксистичким фикс идејама.

  Интернационалистичка комунистичка крилатица по којој се познају Брозови београдско-јосипградски партијски кадрови у Србији, гласи:

  „Пролетери свих земаља уједините се!“ Комунистима је циљ да се Срби што више разједињују, да се пролетаријат уједињује и да појачава своју компактност и снагу за национал-социјалистичку револуцију и диктатуру пролетеријата. На овај начин, завађењењм и цепањем народа на бази национал-социјализма, Брозови комунисти то лако постижу.

  Имајући у виду да је комунистички „национализам“ привидан, јер слаби своју снагу у корист интернационализма. Због тога су Брозови комунисти доследно заступали принцип самоопредељења народа до оцепљења. Из тих разлога Брозови комунисти интернационалисти су заоштравали несугласице између појединих покрајина, стварали од њих раздоре, изазивали мржњу једних према другим , да би их довели до најоштријих сукоба. Зато су се они свом жестином бацили на на наш обезглављени, обесправљени и несрећни србски народ. Стога су Србе таксирали као „великосрпске хегемонисте“ а Краљевину Југославију као „тамницу народа“ коју треба срушити. Стога су подржавали сваки деструктивни покрет сеператистичких фракција и извесних мањинских терориста, крвавих непријатеља нашег државног и народног јединства.

  Оно што ћемо даље цитирати, да видимо како су комунисти признавали нације на темељу историјског материјализма, класног схватања нације, марксисти су дошли до ових тзв. „научних“ резултата:

  Др. Антон Пенкок; „Нација је по свом бићу продукт буржоаског друштва, па ће са буржоаским друштвом и исчезнуту“.

  Ј. Страсер: „Ми смо видели да се заостали народи, чим капитализам и код њих продре, претварају у модерне културне нације“.

  Ј. Стаљин: „Нација није само историјска категорија, него историјска категорија једне одређене епохе, епохе продирања капитализма“.

  Др. Сима Марковић: „Ми смо показали да је капитализам творац модерних нација и он буди заостале народе и уводи их на историјску позорницу“.

  Цитирали бисмо и атентатора на Милорада Драшковића, Родољуба Чолаковића „Роћка“: „Нација је резултат кретања друштвене поделе рада и овај јој ( а не посебни интереси било које одвојено узете, класе или слоја у друштву ) одређује оквире деловања и постојања као и суштину“ (Види: Родољуб Челаковић, Правилан став према националном питању, Социјализам, бр. 2, Београд, 1959).

  Из ових цитата се јасно види да су за марксистичке баљезгаре нације уметне творевине, које ће нестати чим нестане капитализма.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here