ИГОР ЈУРИЋ ОДГОВОРИО ВЕСНИ ПЕШИЋ: Уз дужно поштовање, морам Вам рећи да сте закаснили

Поделите:

Весна Пешић, некадашња посланица, сматра да доживотна робија “брутализује кривично законодавство”.

– Посланици, немојте гласати за Тијанин закон, јер мења појам човека као бића које подлеже променама и ресоцијализацији. Kазна не сме бити освета. Дозивотна робија без права изласка, брутализује наше кривично законодавство и, генерално, репресију власти – написала је Пешићева на Твитеру.

На ту објаву, између осталих, одговорио јој је и Игор Јурић, покретач иницијативе за такве измене Kривичног закона и отац убијене Тијане, по којој и закон носи име.

– Поштована госпођо Пешић, уз дужно поштовање, морам Вам рећи да сте закаснили. ”Тијанин закон” је одавно усвојен, још 2015. године. Што се тиче доживотне казне без могућности условног отпуста, тражимо га искључиво за најтеже облике тешких кривичних дела где су жртве деца – одговорио је Јурић на Твитеру.

Измене и допуне Kривичног законика и измене и допуне Законика о кривичном поступку, које се налазе пред посланицама, предвиђају казне доживотног затвора за најтеже облике кривичног дела као што су тешко убиство, силовање и обљуба над немоћним лицем и обљуба над дететом, малолетним лицем и трудној жени.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here