IGOR JURIĆ ODGOVORIO VESNI PEŠIĆ: Uz dužno poštovanje, moram Vam reći da ste zakasnili

Podelite:

Vesna Pešić, nekadašnja poslanica, smatra da doživotna robija “brutalizuje krivično zakonodavstvo”.

– Poslanici, nemojte glasati za Tijanin zakon, jer menja pojam čoveka kao bića koje podleže promenama i resocijalizaciji. Kazna ne sme biti osveta. Dozivotna robija bez prava izlaska, brutalizuje naše krivično zakonodavstvo i, generalno, represiju vlasti – napisala je Pešićeva na Tviteru.

Na tu objavu, između ostalih, odgovorio joj je i Igor Jurić, pokretač inicijative za takve izmene Krivičnog zakona i otac ubijene Tijane, po kojoj i zakon nosi ime.

– Poštovana gospođo Pešić, uz dužno poštovanje, moram Vam reći da ste zakasnili. ”Tijanin zakon” je odavno usvojen, još 2015. godine. Što se tiče doživotne kazne bez mogućnosti uslovnog otpusta, tražimo ga isključivo za najteže oblike teških krivičnih dela gde su žrtve deca – odgovorio je Jurić na Tviteru.

Izmene i dopune Krivičnog zakonika i izmene i dopune Zakonika o krivičnom postupku, koje se nalaze pred poslanicama, predviđaju kazne doživotnog zatvora za najteže oblike krivičnog dela kao što su teško ubistvo, silovanje i obljuba nad nemoćnim licem i obljuba nad detetom, maloletnim licem i trudnoj ženi.

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here