Неуспели сценарио из главе младог ђетића са кризом идентитета

Поделите:

У Сплиту су Kроасани напали ватерполисте Србије, и у свом том метежу један од ватерполиста из Србије скочи у Јадран изнервиран тим простаклуком и викне : ” Ја сам Црногорац !!!!! (горац орац рац…) Ехо гласа 300 Спартанаца заледио је целу гомилу.

Хрвати стоје парализовани и не знају шта да раде. Једна бакица викну : ” И он је ћетник! ” Одједном један од нападача јој приђе и завали јој такву шамарчину да је Цорега попустила и вилица јој излете из уста. Други нападач приђе и рече ђетићу:
– “Црногорац? А стари ћуј, опрости, мислили смо да си ћетник. Изађи…приђи, ћекај, не могу да те дохватим. Ухвати се за ову шипку да те извучемо”.
Ђетић изађе из воде и рече: “Хвала вам браћо. Никад више 1918! Ај да потерамо ове ћетнике заједно вани из лијепе наше!”

Бака је кроз сузе мрмљала себи у браду – Црногорци су Срби пас вам матер пургерску… нико је није чуо.

(неуспели сценарио из главе младог ђетића са кризом идентитета)

 

Natasa Stanojlovic

 

Поделите:

2 Коментари

 1. ПРЕИДЕНТИФИКАЦИЈА — НА МУЦИ СЕ ДЕО СРБА НЕ ПРЕПОЗНАЈЕ КАО СРБИ: ДЕО ЦРНОГОРАЦА КРЕНУО ПУТЕМ КА СВОЈОЈ ПРЕИДЕНТИФИКАЦИЈИ У ЛОЈАЛНЕ МРЗИТЕЉЕ СРБА, ТЈ. САМИХ СЕБЕ! НА МУЦИ СЕ ВИШЕ НЕ (ПРЕ)ПОЗНАЈУ ЈУНАЦИ!

  Очигледно је младић био скроз престрашен од могућих смрти, да се нашао пред избором да се удави или да се хвата за последњу сламку и каже да он “више није Србин”, јер се још један део Срба (из страха од онога шта им носи дан или ноћ) преименовао. Ма колико се Црногорци исписивали из Српства, сматраће их (јер други знају) Србима све док се не покатоличе и полатиниче, па да се асимилују у Хрвате. Што се ћирилице, тиче, тај део црногорских Срба се већ полатиничио, још да се покатоличе, па да се квалификују да буду нови први мрзитељи Срба.

 2. “ЈА САМ ЦРНОГОРАЦ!”

  Један поглед на однос Срба према крватским усрашама
  (На основу насловног вапаја ватерполисте звезде лесандра црњогорца)

  Причао нам је својевремено тзв. отац србске књижевности добрица ћосић о разговорима са крватским чичком и о томе да му је тај чичак на крају, упркос свим наводним добричиним аргументима за потребу и природност пријетљства измеђи крвачина и Срба, рекао: „Али, добрице, ми вас једноставно мрзимо! Кад ћете то коначно схватити?

  Ту истину Срби још не схватају! Јер после поновљеног геноцида у последњем рату, наш патријар је пре нке две-три године рекао да “ми имамо мир са Хрватима”, другосрбијанци који владају јавним мнењем и остацима србске културе доследно примењују крватско становиште и крватски културни образац и убеђују нас да јевроунијаћење нема алтернативу и да је могуће само преко крватске, а ненародна СНС власт упорно мрсомуди о прекој потреби стабилности и мира у региону и о правнообавезујућем споразуму о свеопштој нормализацији односа са тзв. Косовом, којим ми уместо ништа које имамо на Косову, треба да добијемо нешто које је у ствари мање од ништа… Имајући речено у виду, скоро да је неважно придодати да око 80% Срба данас пише крватског рогатицом уместо Србицом?!

  Јесте крватски комплекс Србства започео тзв. краљ мученик Александар (да није и он неки александро?!) стварањем краљевине есхаезије, утапањем србске историјске краљевске државности у фанатастично непојмљиву и неодрживу троједну заједничку југославију, преузимањем крватско-словеначког становишта, крватског културног обрасца, стварањем некаквог заједничког језика и увођењем крватске рогате латинице у Србски језик, као и конкордатизацијом Србства и православља итд. И да је тиме створио максималан основ тииити кумровечком (наводно) да институцинализује доктрину о србском национализму и хегемонизму и свеопштој кривици према свима онима које је Краљевина Србија извадила из гована поражених сподоба од народа после Првог светског рата, и да тако растури Србију као државни појам и растера Србство на буљуке на њиховим етничким територијама које су одвојене од Србије…

  Јесте, истина је… Али, тииито је муртав од смрта (још нисам сигуран да ли сатанисти умиру као ми Срби, нпр., или настављају да живе као вампири) већ близу 40 година, а ми још нисмо поништили новосадски споразум, још тииито вампирује из куће смрада по Србији земљи да преврне, тииитоситички југославизам наставља се у доктрини другосрбијанства, нисмо имали никакве примедбе на учлањивање крватске у ЕУ (чиме смо се сложили да није било никакавог вековног пузећег геноцида над Србима, између много чега осталог), затвореном крватском тржишту отворили смо наше и продали им свашта, чак и најбоља предузећа за производњу хране (мо`ш мислит` како нас хране крвати?!), признали у Унеску крватски језик и рогату крватицу и предали им србску баштину вековима силом исписану том рогатицом… И чекамо да нас приликом узалудно очекиваног кандидаћења за ЕУ додатно услове свим и свачим, између осталог, коначним заборавом на геноцид и преласком крватске границе преко Дунава у Србску војводину…

  А ваљда је отац крватске непостојеће нације Анте Старчевић (иначе Србин пореклом генетским) тврдио да су разлике између просвећених и богоугодних крвата и Срба бисантинаца и трибалиста такве, да између та два народа нема мира све док један од њих не нестане…
  И шта још чекамо од крвата?! Да нас додатно убеде да нас мрзе неизмерно, неизлечиво, заумно и богохулно! Како само џелат може мрзети своју жртву. Не знам да ли је то могуће, јер је србска сумња у крватску србомржњу постала неизлечива! Ево, доказ је да се ових дана опет чудимо шта би сплићама (све су то покатоличени Срби) да тако србомрзачки и дивљачки искасапе србске ватерполисте на риви! (Није тема да сада причамо о томе ко наврати те лудоглавце с марса пале да шетају у дресовима србске звезде по спљетским кафићима на тој риви.) Реч је о томе да нам тзв. серж трифо тврди да су сплиће фини и дивни људи и да су србски ватерполисти криви што су уопште дошли на риву, и то у дресовима на које су сплиће алергичне. Иначе, то су дивни људи?! Није се усудио да се јавно сложи са усрашком доктрином сплића да су србски ватерполисти криви што су Срби и што уопште као такви постоје! А мислио је управо тако!

  `А шта мисле о томе остали Србљи? Па, они паламуде о томе да ли је они лесандро, црњогорски ватерполиста у дресу звезде, био у праву или није што је, спасавајући своју црњогорску гуисцу, вапио из ледене воде србског мора у спљету да је он црњогорац (што је значило да није Србин), очекујући да ће црњогорска браћа усраше уважити његов алиби… Ти лесандро црњогорац се, на прилику, у тем мору леденому декларисао као антисрбин (јер се прећутно и посредно сложио са правом усраша да убију Србина), и поистоветио са црњогорском браћом усрашком у србомржњи!!! (У његовом чину није остало ни трага од оног црногорског чојства и јунаштва по Марку Миљанову.)

  (Он, јадо, не зна да усраше знају да су и црњогорци Срби и да их тренутно готиве само зато што они, црњогорци развијају у својој промени идентитета србомржњу, којом се и државно-територијално одвајају од Србије и Србства и тако стварају добру прилику усрашама крватским за коначну иснституционализацију црвене крватске у црњој и горој, после чега следи католичење, овога пута без унијаћења, црњогораца…)

  А Србљи ће се још неко време чудити том изливу неразумне крватске србомржње и мрсомудити о томе да ли је лесандро црњогорац баш морао викати: “Ја сам Црногорац!”)

  Док не дође време – а брзо ће, сви су изгледи – када ћемо сви ми Србљи почет` вапит`: Нисмо ми Срби! Ми смо арнаути, илити крвати, илити црњогорци, или бошњаци…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here