Папа Фрања направио рукама ”албанског орла” и поручио Албанцима да не забораве своја гнезда!

Поделите:

Папа Фрања је током своје посете Албанији, пре неколико година, поздрављајући народ који га је дочекао, укрстио руке, правећи знак ”албанског орла” који симболизује албанску заставу и представља поздрав међу албанским националистима и присталицама велике Албаније. Висар Жити, дипломата и писац, описао је свој сусрет са папом.

”Папа Фрања насмејан, са толико светлости у очима, рукама је направио албанског орла, природно и свето, тако нам се чини, да га волимо.”, изјавио је Жити, подсећајући на речи које је папа тада упутио Албанцима:

”Не заборавите гнезда и ране!”, преноси ”Бота сот”.

М. Ћурчић, Видовдан

Поделите:

3 Коментари

  1. Када је Марио Бергоглио постао папа Фрањо (не каже се Фрања) написао сам пар текстова о том опасном типу. За вријеме службовања у Буенос Аиресу, сретао сам се саа њим на разним пријемима, а једном сам био са Мариом -кардиналом на вечери код папског нунција. Наконон тога позвао ме је Његова Светост Птраијарх са којим сам разговарао више од сат времена, понајвише га је занимало ко је нови папа. Николић и Мркић су га хвалили, такође сам се и на те будалаштине осврнуо. Марио је Сарађивао је са усташама и често се суботама гостио у усташким клубовима. Иначе је био на страни диктатора Виделе и аминовао убиство 36 000 Аргентинаца. Није он дементан, напротив, он је опасан, господине Браниславе. Али то нама Србима не иде у главу, ми сваког лутајућег циркусанта (како их ја називаам) сматрамо пријатељима, зато смо у таквом хаосу у коме смо, зато смо изгубили 15 посто територије, а изгубићемо и Војводину и Рашку област.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here