Православни теолог Благоје против митрополита Порфирија

Поделите:

Православни теолог Благоје Пантелић, бивши директор Хришћанског културног центра др Радован Биговић, у више твитова је критиковао митрополита Порфирија.

Благоје се иначе у твитовима критички односи према појединим великодостојницима СПЦ и уопште стања у Српској цркви.

Последњи твитови у којима Благоје коментарише интервју митрополита Порфирија Перића датом магазину Експрес су неутрални, са констатацијом да је то “занимљиво”.

 Међутим, кад погледамо претходне твитове теолога Благоја, може се приметити да баш и не гаји симпатије према митрополиту Порфирију.
 

 

Иако је Благоју “занимљиво” што митрополит Порфирије тврди да се политиком баве политичари а не свештеници, у јануару ове године је и сам тако тврдио:

Ако се већ слаже са митрополитом, остаје нејасно зашто Порфирије толико нервира Благоја Пантелића…

Поделите:

5 Коментари

  1. Иако је црква одвојена од државе,вјера треба да буде основ и државе, и народа.Не може политика да буде прије цркве.

  2. Сеирење над иживљавањем усташа због певања вл. Порфирија и о. Воје Билбије, недостојно је за урођенике-пагане, а камо ли за хришћанина, православног, уз то теолога. Сада је јасније откуд усташким сајтовима у Загребу стари снимак из Америке. Све честитке г. Пантелићу

  3. Хулити и злонамерно тумачити на личност и службу Митрополита Порфирија је заиста гнусобно. Човек, који где год да је био и јесте и биће, прави чудо међу људима и оживљава веру код људи који болују од зависности, расрбљених и уплашених Срба по Хрватској…Човек који је васпоставио један од највећих духовних центара у Србији – Манастир Ковиљ није заслужио да га овакав анонимус, заједно са Усташама, секташима и настраним људима, блати и покушава да критикује. Много си ти мали човек. Ко си ти, а ко је Владика Порфирије. Еееееј! Довољан је један клик на Гуглу И СВЕ ЈЕ ЈАСНО коме је где место и ко је ко! Слава Господу и хвала му на нашем Владици Порфирију!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here