Пустите средњошколце а ухапсите Бошкића и Ђиласа!

Поделите:

– Прекршајно осуђенима није место у затвору и то тврдим као неко ко је прошао тортуру режима Бориса Тадића. У време власти Демократске странке на стотине младих је било по затворима због прекршаја. У затвор се ишло због одржавања протеста, писања графита против власти, певања или скандирања на стадиону. И сам сам био у затвору као и мој брат, пријатељи и саборци, али и многи други. Зато могу да кажем “Браво Вучићу”, јер је показао да није диктатор као што је био Тадић – објашњава Вацић.

 

Вацић посебно указује да су вође данашњих протеста у време Бориса Тадића били у врху власти и подржавали да се омладина прекршајно шаље на по 15 или 30 дана затвора.

– Када смо ми затварани за исказан став и противљење режиму Бориса Тадића, ови који сада воде протесте су били са њим у власти. Његов градоначелник Ђилас, његов министар Вук Јеремић, његов преговарач у Бриселу Борко Стефановић нису осуђивали хапшење противника власти и слање омладине у затвор. Једини који тада није хапшен био је Бошко Обрадовић из Двери, јер је и тада као и сада био њихов. И глумци који се сад буне тада нису осуђивали хапшења српске омладине јер су добијали новац за снимање својих антиасрпских филмова – подсећа лидер Српске деснице.

Вацић је још једном позвао Вучића да ухапси Бошка Обрадовића и Драгана Ђиласа као најодговорније за упад у РТС:

МУП је саопштило је да је полиција у претходна два дана привела 18 особа у вези са протестима и упадом у зграду РТС, од којих девет због прекршаја закона о јавном реду и миру, а осам због учињених кривичних дела. Међу њима је један ученик Филолошке гимназије у Београду, због чега су његови другари организовали протест “Правда за Павла”.

Извор: Правда

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here