Pustite srednjoškolce a uhapsite Boškića i Đilasa!

Podelite:

– Prekršajno osuđenima nije mesto u zatvoru i to tvrdim kao neko ko je prošao torturu režima Borisa Tadića. U vreme vlasti Demokratske stranke na stotine mladih je bilo po zatvorima zbog prekršaja. U zatvor se išlo zbog održavanja protesta, pisanja grafita protiv vlasti, pevanja ili skandiranja na stadionu. I sam sam bio u zatvoru kao i moj brat, prijatelji i saborci, ali i mnogi drugi. Zato mogu da kažem “Bravo Vučiću”, jer je pokazao da nije diktator kao što je bio Tadić – objašnjava Vacić.

 

Vacić posebno ukazuje da su vođe današnjih protesta u vreme Borisa Tadića bili u vrhu vlasti i podržavali da se omladina prekršajno šalje na po 15 ili 30 dana zatvora.

– Kada smo mi zatvarani za iskazan stav i protivljenje režimu Borisa Tadića, ovi koji sada vode proteste su bili sa njim u vlasti. Njegov gradonačelnik Đilas, njegov ministar Vuk Jeremić, njegov pregovarač u Briselu Borko Stefanović nisu osuđivali hapšenje protivnika vlasti i slanje omladine u zatvor. Jedini koji tada nije hapšen bio je Boško Obradović iz Dveri, jer je i tada kao i sada bio njihov. I glumci koji se sad bune tada nisu osuđivali hapšenja srpske omladine jer su dobijali novac za snimanje svojih antiasrpskih filmova – podseća lider Srpske desnice.

Vacić je još jednom pozvao Vučića da uhapsi Boška Obradovića i Dragana Đilasa kao najodgovornije za upad u RTS:

MUP je saopštilo je da je policija u prethodna dva dana privela 18 osoba u vezi sa protestima i upadom u zgradu RTS, od kojih devet zbog prekršaja zakona o javnom redu i miru, a osam zbog učinjenih krivičnih dela. Među njima je jedan učenik Filološke gimnazije u Beogradu, zbog čega su njegovi drugari organizovali protest “Pravda za Pavla”.

Izvor: Pravda

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here