Ученик моли за савет, од професорице Хрватице добио јединицу јер је она забранила ћирилицу у Медицинској школи?

Поделите:

На Редиту се ученик медицинске школе, који за себе тврди да није националиста, пожалио да је добио јединицу зато што пише ћирилицом.

 

………………………………………………………

 

Поздрав, треба ми ваш савет поводом средње школе. Наиме, завршавам средњу медицинску и ево у четвртој смо добили предмет сада “Медицинска Етика”

Да објасним укратко, негде од 6.-7. основне почео сам да пишем латиницом јер брзо пишем а кад пишем ћирилицом, буде нечитко. Та навика ме и даље прати и већину предмета пишем латиницом (сем српског наравно) јер доста професора јако брзо диктира.

Међутим као за курац, овај предмет етику сам узео да пишем ћирилицом, јер не знам ни ја зашто, ето дошло ми, а и уз то нема пуно градива и професорица не диктира превише брзо. Kроз ова два протекла месеца скапирао сам да је професорица Хрватица по њеном речнику, што ми узгред уопште не смета, јер нисам националиста.

Елем, са чим имам проблем јесте то што она НЕ ДОЗВОЉАВА употребу ћирилице у свескама из њеног предмета, које она прегледа. Једном је ушла на час са намером да прегледа свеске, и оно стандардно ко је нема/фали већина градива дели 1. Ишла је клупама, тако да сам ја међу првим прегледаним, и када је видела моју свеску, залепила ми је 1 у дневник на први поглед без разлога, када сам је питао зашто један, јер имам сво градиво и то још уредно написано, она је рекла “употреба ћирилице није дозвољена у свескама мог предмета”, што наравно није нагласила претходно, и још поред те јединице ме је натерала да то све два пута препишем латиницом. Такође нисам само ја страдао већ још неколико ученика.

Да ли имате неки савет на то шта да радим, пошто смо се и родитељи и ја жалили а разредну изгледа баш заболе јер наводно “бољих професора из етике немамо” и уз то ме је “саветовала” да од сада пишем латиницом.

Едит: Хвала вам свима на подршци и предлозима, не знам да ли да је пријављујем, јер какве сам среће можда ја најебем још. Такође сам се чуо са професорицом са којом сам јако добар и рекла ми је да јој то није први пут да ради, и да не може да ми брани писање ћирилице, тако да ћу од сада њен предмет писати само ћирилицом па да видимо ко ће дуже.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here