15 идеалних занимања за стидљиве људе

Поделите:

Стидљивим људима је теже на послу да дођу до изражаја од својих гласнијих колега. Међутим, има и послова где такве особе имају пуно више шанси да остваре свој пуни потенцијал.

Нека занимања као да су створена за стидљиве и тише појединце међу нама.

БИ је прегледао пословну базу података Министарства рада САД која садржи детаљне информације о стотинама радних места како би пронашли позиције које не захтевају пуно друштвене интеракције.

Доносимо топ 15 таквих занимања, а важна су за функционирање света.

1. Молекуларни биолози

Молекуларни биолози проучавају природу и раде на разним пољима на површини Земље, те повезују и тумаче интеракције физичких и културних феномена.

2. Администратори компјутерских и мрежних система

Администратори инсталирају, конфигуришу и одржавају локалне мреже појединих организација, широкопојасне мреже и интернет системе или делове мрежног система.

3. Биохемичари и биофизичари

Биохемичари и биофизичари проучавају хемијске саставе или физичке принципе живих станица и организама, њихову електричну и механичку енергију и везане феномене.

4. Инжењери погонских горива

Инжењери погонских горива дизајнирају, процењују, прилагођавају или изграђују компоненте ћелија горива или система за превоз или складиштење.

5. Веб администратори

Управљају дизајном, имплементацијом, развојем и одржавањем Интернет садржаја. Они тестирају и проверавају квалитету Интернет страница и апликација.

6. Инжењери биомедицине

Биомедицински инжењери примењују знање инжењеринга, биологије и биомеханичких начела за обликовање, развој и процену биолошких и здравствених система и производа, попут вештачких органа и протеза.

7. „Архитекте“ база података

Осмишљавају стратегије за пословне базе података и постављају стандарде за рад у базама, сигурност и програмирање.

8. Сезмиолози

Проучавају састав, структуру и друге физичке аспекте Земље. Баве се нафтом, природним плином, минералима и подземним водама и одлагањем отпада, обнављању земљишта и другим проблемима у околини.

9. Научници који се баве проучавањем материјала

Они истражују и проучавају структуре и хемијске структуре различитих природних и синтетичких или композитних материјала, укључујући метале, легуре, гуме, керамику, полимере и стакло.

10. Инжењери који се баве материјалима

Инжењери материјала проучавају разне материјале и развијају машине и процесе за производњу материјала који се користе за производе који морају задовољити посебне спецификације дизајна и перформанси. Они развијају нове намене за познате материјале.

11. Аналитичари података

Анализирају статистичке податке, као што су смртност, број несрећа, заступљене болести у становништву, инвалидност и стопе пензионисања, израђују таблице вероватноће за предвиђање ризика и одговорности за плаћање будућих накнада.

12. Програмери софтверских апликација

Развојни програмери развијају, стварају и мењастиђу опште програме за рачунарске и специјализоване рачунарске програме

13. Еколошки економисти

Еколошки економисти спроводе економску анализу везану уз заштиту околине и коришћење природних ресурса, као што су вода, зрак, земља и обновљиви извори енергије.

14. Астрономи

Астрономи проучавају, истражују и интерпретирају астрономске феномене како би проширили постојеће знање или како би постојеће податке применили за решавање практичних проблема.

15. Математичари

Математичари спроводе истраживања на основној математици или се баве применом математичких техника у науци, код управљања и у другим животним сферама.

 

Б92

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here