7 знакова високе интелигенције

166007788
Поделите:

Један од најупечатљивијих доказа високог степена интелиганције је неприлагођеност. Ово нужно не значи да је истинитно, али све већи број истраживања наводи да одређене карактеристике могу бити знак да сте паметница.
Листа карактеристика и црта личности се доводи у везу са интелигенцијом. Неке од наведених црта не звуче похвално, нити лепо, али последња истраживања психолога Џејмса Вајта и Дејвида Батија са Универзитета у Kембриџу наводе ових седам знакова.

1. Експериментисање у адолесценцији

Психолози наводе да се родитељи неће сложити са већином одлука своје деце у раним двадесетим годинама – као што је испробавање наркотика, оне представљају знак да је особа склона новим искуствима и да им лако ствари досаде.

2. Либерали

Наводно, људи који имају либерална становишта имају већи ИQ. Психолози наводе да интелектуална моћ да се превазиђу стереотипи и да се на ствари гледа ван утврђених правила показују виши степен интелигенције.

3. Усамљеници

Људи су социјална бића и појам среће се најчешће везује за фантазије у којима имате много пријатеља и смејете се. Испоставља се да превише социјализације интелигентне људе чине несрећним.

Истраживање је показало да интелигентни људи више воле да проводе време са собом и да су тад срећнији него кад су окружени људима.

4. Дуго спавање и касно устајање

Овај знак се често наводи у истраживањима. Ово није добра навика уколико планирате да успете у у животу, али успех и интелигенција не иду нужно руку под руку. Паметнице касније лежу и касније устају.

5. Лењост

Још једна лоша особина интелигентних људи. Ово не значи да они не воле да раде, већ да више воле да проводе време размишљајући. Због опседнутости својим мислима често заборављају или их смара да ураде одређене ствари.

6. Ментални поремећаји

Истраживање Џејн Kолингвуд повезало је биполарни поремећај са високим степеном интелигенције. Студија истиче да је и анксиозност врло специфична за интелигентне љде.

7. Kасније ступају у сексуалне односе

Студија која је спроведена на Универзитету у Јужној Kаролини истиче да је већи степен интелигенције примећен код особа који су после тинејџерског доба ступили у сексуалне односе, односно после 20 године.

 

 

Noizz

Поделите:

1 коментар

  1. Да ли још неко верује да душевни опис мучених англа и секса има ИКАКВЕ везе са здравим срединама? Ако нам будућност и није тако здрава, она ЈОШ није стигла. То ће рећи, ИМА наде за нас, још…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here