8 најпаметнијих животиња на свету

Поделите:

Kако научници истичу, животиње су много интелигентније него што људи мисле. Упознајте неке од најпаметнијих!

Гавран

Научници из Kанаде и Шкотске доказали су да ова птица користи логику како би разумела простор и способна је да ради више ствари истовремено. И блиска рођака гаврану- врана, изузетно је интелигентна животиња.

Делфин

Поред тогашто овај сисар има развијену свест, делфини имају и емоције, а њихов мозак је структурално комплекснији од људског.

Пацов

Иако нема баш добру репутацију, пацов је једна од најпаметнијих животиња која живи на нашој планети.

Свиња

Довољно су интелигентне да на пример надмудре друге када је храна у питању. Према истраживањима објављеним у Њујорк Тајмсу, свиње чак користе и огледала да пронађу храну, брзо уче и могу се дресирати.

Бонобо мајмун

Близак рођак шимпанзама, бонобо живи само у централној Африци. Поред отга што у комуникацији користе знакове и симболе, један од ових животиња, Kанзи, је, уз помоћ научника, научио знаковни језик којим се споразумева са људима.

Слон

Овај највећи компнени сисар користи алатке из природе како би се на пример одбранио од мува и паразита.

Kрава

Kраве нису само паметне животиње, веч и веома емотивне. Оне у крду развијају комплексне емотивне везе, а научници су доказали да крава може да осећа и анксиозност.

Пчеле

Иако једна пчела није интелигентна, много њих показује веома велики ниво интелигенције. У кошници постоји одређени закон који се поштује.

Веверице

Ове крзнене животиње уче посматрајући друге, а знање преносе на следеће генерације.

 

 

Средњешколе

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here