@bjutidingospo Doživljaji sa plaže

Podelite:

Jednom sam iznajmio ležaljku na plaži, zapravo ne ja nego neka riba što je bila s nama, a mi smo ležali oko nje na peškirima i za te pare pojeli i popili ispred dragstora.

Imam suncobran neki koji sam kupio kod Kineza traje mi već deset godina već i sada gde god odem imam svoj lad, mada uglavnom sam u vodi ili odem negde koji ću moj na suncu ko neka sirotilja pa posle da se lečim od melanoma po državnim bolnicama i da slikam šta mi daju za doručak.

Takođe mi je gotivno kada odem s nekim na more pa on navali da moramo da kupujemo vodu u flaši ko budale, pa kupimo jebenu vodu u flaši, al kad nestane naspem sa česme i to svi piju sledećih nekoliko dana i niko ne provaljuje kako nam šest flaša vode traje čitavo letovanje.

Jednom sam bio s nekom ekipom koja se ložila da ide rano na plažu pa su me budili u 7 na odmoru kao carpe diem pa sam posle tri dana počeo ja njih da budim u 5, pa su prestali da me bude.

Jedne godine sam bio na moru i sa ortakom koji je do tada bio normalan, bar u granicama normale, ali je u međuvremenu poludeo počeo da gleda u sunce, peče tikvice u 6 ujutro na rešou iznad moje glave, sluša mantre na mp3 plejeru na plaži i da se maže bebi uljem posle sunčanja.

Pride posle se vrati u sobu pa ode da trči.. očigledno po svemu navedenom nije normalan. Elem, kažem ja njemu da je budalčina on misli da ja sada njemu oću nešto da spočitam, a realno me zabole ortaci smo, stalo mi do njega bar da bude živ i zdrav ako je već blesav.
Ah, da krio je od mene to kako trči jer je znao da ću da ga zajebavam pa je govorio kao idem nešto dole do prodavnice, a ja ga gledam s balkona kako vata štraftu budalčina ne znam šta mu je to trebalo.
Mislim, u načelu nemam ništa protiv trčanja al ne ako to radiš na silu što se ne može još zaključiti iz ovoga, al eto mi na plaži na Kefaloniji Kapatana Korelija ona lepa plaža ima da se roni ako se pre toga ne napiješ nafte od usidrenih čamaca i mi se tako pomerimo negde na kraj plaže, bilo nas je ukupno osmoro dvoje kola. Leži on ko budalčina sam mto krpu preko face i kao nalazi sebe i svoj put, a on čovek svinjar bolje da pomogne ćaletu na selu, al nema veze nalazi on svoj put kroz razna pravoslavnja, budizme, gledanja u sunce i neke dijete tipa jede tikvice ko da je retardinan svaki dan. Kažem ja njemu jbt budalčino ne valja ti to na preko četres stepeni si i na suncu, još se kurčiš da znaš da roniš a ne znaš izlaziš s krvavim ušima iz vode budalčino izjednači bar pritisak, on ni da čuje sluša to sranje kroz sluške ne znam dal je čito i neke te knjige o samospoznaji što čitaju bolidi, elem da se vratim na plažu mandoline kapetana korelija ležimo tako nešto blejimo, on sam izopšten, a mi se zezamo ronimo i sve šta mladi vole a i oni malo stariji neoženjeni, jelte utom se pojaviše neke pčele na plaži jbt gde god se okreneš ili pomeriš pčela kolko oćeš već postaje neprijatno a i tu i tamo je sumrak u najavi i kažem ja aj pomeri se od ovih pčela, a on je kao izjednačio se s prirodom pa mu ni pčele ne mogu ništa odnosno one su priroda a on je takođe priroda što valjda treba da znači da nem pojma, komunicira sa pčelama ili sere med ili bem ga, al nedokazan u svakom slučaju. Kažem ja ovima što su bili u mojim kolima ajmo mi polako da nas ne pojedu baš su nešto besne a ne bih da me ujede pčela jer to niko ne bi voleo kažemo ovima da idemo mi gajbi i da ću da spremam neku klopu, a oni da nagovore ovoga da se odrodi od prirode i da sedne da vozi jbg doš je svojim kolima ljudi zavise od njega, a u 8 ili 9 klopa će biti gotova vi došite samo da jedete a za ovog nema sunca jer će biti mrak al biće neke bolonjeze jbg šta da radim kada nisam tvorac neg gleda u sijalicu to je isto samo što je sunce džaba, a i ovo je džaba jer je struja uračunata u korišćenje pansiona.
Spremam večeru, otvorili neko vino što smo kupili u nekom selu za male pare mislim ja u principu ne pijem, al kao ajde jedna čaša čekamo ove da dođu nema ih niko ništa ne javlja, realno bilo je jedno sat vremena da se vozi al prošlo tri sata hrana se oladila ja gladan pojeo bih Hefesta al bi me mlatno čekićem po glavi. Prošlo još ihahaj vremena kad evo ovih dolaze sve nešto se domunđavaju i šapuću šta je bilo kažu psst stavili smo ga da prilegne i zaspo je, pa koji mu je kurac pitam ja, kažu ujela ga pčela i sav nateko jedva ga spasli počo da se guši pa su ga vozili u ambulatu neku, a jaka fora je što uopšte nije alergičan na ubod pčele, nije bio ni pre nit je postao posle, jednostavno budalčina voli das pravi pametan pao mu imunitet i prc.
Tako mu u ambulanti pretpostavljam dali kalcijum i još neke tablete da pije i nije mu falilo ništa. Međutim, koji dan kasnije odemo mi baš u neku vukojebinu da ronimo, al neki talasi krenuše ludilo ja reko neću da se davim zajebi jesam hrabar al nisam lud i te fore, al čak i nisam nešto hrabar ako se hrabrošću smatra da te talas razbije o stenu a ti misliš da si uspeo u životu, elem on ostade da roni i već zaboravismo na njega kad evo njega izlazi iz vode, crvena mu ruka šta je bilo sada, kaže opekla ga meduza pa jbt konj kako tebe opeče meduza pre neki dan te je ujeo morski crv, kaže jbg peče opekla me meduza, e tu sada naše prijateljstvo dolazi u iskušenje.
Moja ideja je bila da šoram po njemu jer to je prva pomoć kada te opeče meduza, a al on nije hteo što mi nije jasno zašto teo samo to prijateljski čak ne bih pred ostalima nego sam zamislio da odemo iza stene, on legne a ja to da naciljam lepo, međutim ni da čuje, prenemagao se jedno dva sata posle i prošlo ga valjda više se i ne sećam, al u svakom slučaju bilo je tu svašta s njim na tom moru al žao mi je što nekada ne vodim beleške na putovanjima.
Jedne godine je kupio kod Grka za lepe pare neki harpun i sad će da puca pod vodom na ribe, a tamo ribe fazon ne znam dal imaju 12 cm u dužini Grci sve polovili, eventualno u nekoj dubini al jbg kako da odem u pm na pučinu nemam čamac itd amateri smo, da oću da pucam harpunom bila bi druga priča. Elem, uzme on taj harpun nategne nešto a ono puć. Odleti harpun metar i po i ovaj se iznervira kao zajebo me Grk mamu mu jebem saće on da uvati ortaka kao idu tamo da porazgovaraju sa Grkom. Sada ovo nisam bio tu al mi pričo ortak ovaj što je bio s njim kao uđe ovaj oće da se raspravlja kao dao sam tolko para a ovo sranje ne radi šta je ovo, Grk ga gleda kao vidi budalčine uzme i nategne harpun jako valjda na još jedan onaj graničnik i ovo leti u pm, ovog bio blam al nema veze, iam harpun. E sada je smešno što on taj harpun nosi sa sobom po plićaku gde se igraju deca, pride mete peraja na plaži i tako s maskom i harpunom u ruci hoda dok ne dođe u vodu i to je izgledalo baš smešno, al onoj deci nije bilo tolko smešno počela da vrište i beže realo i ja bih da vidim da tako nešo ulazi u vodu. Ajd sad, svako ima svoju igračku pa i ovaj, sve je to okej, al ne mož ništa da ubije pod vodom sve mu se ribe razbeže jer mu je trebalo dosta vremena da skapira da dok pliva i gleda dole ne treba da udara perajima o površinu vode jer se sve to čuje, a ribe čuju bolje jer žive u vodi pa im je to ko zemljotres, i nauči on to ili ne zaboravio sam u svakom slučaju roni on ispred mene a ja s obale krenem ka njemu bila neka super stena u njoj neki tuneli itd i ja voleo tu da ronim i da se provlačim kroz to i slično.. vidim ja on kod te stene dođem do njega zaronim, on ne provaljuje da sam iza njega i tako ronim neko vreme, pogledam ga a on ko komandos jbt stoji dole u položaju ko da drži kalašnjikov a oko njega odnosno ispred njega neke ribice fazon žao ti da ih diraš rastite deco i postanite ajkule, šta ga znam šta se kaže malim ribama. U svakom slučaju on u toj pozi komandosa, ja ga tapmen po ramenu kad jbt okreće se on ka meni sa onim harpunom ispod vode ko da sam terorista ja reko bež u kurac ubićeš nekoga stvarno s tim umal mene da proburazi. U svakom slučaju odo ja od njega šta je bezbedno bezbedno je, a on je valjda uspeo neke ribice da ulovi tim haprunom i kao to oće da sprema za večeru, sebi jer za druge nema, nema veze ne treba.

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here