Deda Rade zaratio zbog računa! Vučjak tera komunalce

Podelite:

Koga jednom pas ujede, taj se plaši i račun da dostavi.
Zbog vučjaka Monija, radnik JKP „Gornji Milanovac“ nema hrabrosti da promoli nos u dvorište Ratomira Pejovića (75), invalida u penziji, i na ruke mu uruči račun za vodu i smeće. Iako Moni nije kuca koja je pre mesec dana ujela radnika komunalnog preduzeća, on iz straha da se to ne ponovi nema nameru da pokuca na vrata korisnika usluga, pa tako Ratomiru račune ostavlja zabodene na kapiji, i to najčešće kada rok za plaćanje istekne.

Ratomir hoda pomoću štaka i nije u stanju da odlazi do pošte ili banke kako bi platio dažbine i od velikog mu je značaja mogućnost da račun za vodu i smeće plati odmah po primanju računa, kao što je navedeno u tom računu.

– Moj ker je vezan lancem uz ogradu i ne prilazi nikome, vrlo je miran i pitom. U moje dvorište svakodnevno dolaze poštari, majstori, kurirske službe i nikada nikoga nije napao, a kamoli ujeo. Međutim, raznosač računa iz komunalnog ne želi da kroči u dvorište jer imam psa. Na prvoj strani računa jasno piše da je dužan da vlasniku kovertu da na ruke i da vlasnik račun može da plati istog trena. Zvao sam direktora komunalnog tri puta i poslao mu tri pisma i on mi je na kraju poslao drugog čoveka, koji mi je bez problema uručio račun i video da nema opasnosti kada je reč o Moniju – ističe Ratomir.

Najgore od svega je to što je i kamatu zbog prekoračenja roka plaćanja morao da izmiruje, jer je dostavljač računa znao i da kasni s isporukom.

– Ja sam invalid, idem na dve štake i stvarno mi je problem da idem u grad zbog računa, a njemu je lakše da mi baci račun. Ukoliko se sve ovo ponovi i ja opet ne budem mogao od kuće da platim, prestaću da plaćam – izričit je naš sagovornik.

Rajko Nešković, direktor JKP „Gornji Milanovac“, kaže da je njegovog radnika pre nekih mesec dana u toku radnog vremena ujeo jedan pas i da on od tada oseća strah, ali da je gospodinu Ratomiru uredno stavljao račun u poštansko sanduče.

– Preterivanje, dajte da raščistimo to više. Lično sam poslao drugog čoveka da mu odnosi račune na ruke. Zamenio sam radnika i ubuduće će mu ih taj drugi čovek dostavljati i nadam se da problema ove vrste više neće biti – kaže Nešković.

Alo

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here