Драгачевски трубачи на Прешерновом тргу у Љубљани

Поделите:

ГУЧА – На Прешерновом тргу у Љубљани Словенке су заиграле шумадијско коло, надахнуте свирком трубачког оркестра Драгана Павловића из Гуче. Гостовање српских трубача у главном граду Словеније подсетило је, лепим расположењем, на драгачевски сабор, пошто Словенци имају прилично искуства из Гуче, као чести гости сабора.

– Туристичка организација „Драгачево” учесник је каравана „Дани Србије у региону”, којег предводи Туристичка организација Србије. Циљ је да у суседству представимо наше најзначајније приредбе и догађаје па су, поред Сабора трубача, ту и екипе „Егзита”, „Бир феста”, „Нишвила” и „Нушићијаде”. Већ смо се појавили у Софији, затим је уследило гостовање у Љубљани 26. маја. Наредно одредиште је Бањалука, где ће на Тргу Крајине свирати оркестар Марка Глигоријевића из Дуба, па пут у Темишвар – рекао је Вукашин Драмлић, директор ТО „Драгачево” из Гуче.

Он је напоменуо да је, по завршетку музичког дела програма у Љубљани, приређен скуп туристичких посленика у ресторану „Дивино”, што је била прилика за повезивање са представницима агенција из Словеније и уговарање доласка гостију из те земље на Сабор у Гучу.

Политика

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here