Кућа која се сама греје Инспектори отишли унутра, онда настала још већа мистерија

Поделите:

Кућа Вуковог земљака Милентија Митровића из Тршића почела је да се загрева пре више од месец дана, па је у кући топло и кад не ложи ватру и без обзира на временске прилике.
Да ствар буде још гора, грађевинска инспекција, која је дошла на његов позив, утврдила је да „услед природне појаве температуре испод објекта, која загрева подове куће, у приземљу није могуће боравити и живети“ као и да „температура представља непосредну опасност по животе и здравље породице Митровићу, који ту живи, и решењем ће се забранити коришћење стамбеног објекта“.

– Прво сам мислио зато што жена ложи у кухињи, па се топлота шири, али сваки дан осећам да су плочице у ходнику све топлије. Лепо се осети под чарапом или руком. То пријавим градској управи и они људи брзо дођу. Пипају бетонски под у мојој соби, плочице, осећају топло, али не знају зашто. Рекли ми да сачекам неколико дана и видим хоће ли почети да се хлади, али до пада температуре није дошло. Сад написаше да је загревање опасно и да треба да идемо из куће – објашњава Митровић док пипа под.

Милентије каже да је морао ноћима да спава на промаји, али опет где да целу ноћ држи отворен прозор и спољна врата сад кад има змија, а вруће је ако све затвори.

– Темељ је дебео метар и кад овде на поду буде 40 степени, колико ли је под земљом? Ови из градске управе су нагађали, као и ја, да није неко магнетно поље, термалне воде, ко ће га знати. Надам се да ће стручњаци утврдити о чему је реч – каже Милентије.

kurir.rs

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here