LITTLE BIG – SKIBIDI klip RUSKOG pank-rejv benda koji na svaki sekund ima preko 100 novih pregleda

Podelite:

Video klip “SKIBIDI” ruskog pank-rejv benda LITTLE BIG je do sada pregledalo preko 80 miliona gledalaca na Jutjub kanalu.

Ruski rejv bend Lidl Big je osnovan u Petrogradu(Sankt Peterburg) 1. aprila 2013. godine. Bend je do sada izdao tri albuma i devet singlova od kojih prvi nosi naziv “With Russia From Love” (Iz Rusije s ljubavlju).

Bend je bez previše finansijskih ulaganja vrlo brzo postao poznat širom sveta. Dva video klipa “Give Me Your Money” i “Big Dick” su u Berlinu 2016. dobili muzičku nagradu. U kategoriji najvećih treševa video i pesma “Big Dick” dobili su prvu nagradu a “Give Me Your Money” osvojio treću nagradu u kategoriji najboljih performansa.

Suosnivač benda Alina Pjazok kaže da je bend kombinacija panka i rejva. Ona tvrdi da je bend u suštini ostao pankerski i da im to odgovara jer pank ne podleže nikakvoj kritici: “Ponekad potpuno pogrešne stvari daju najsnažnije rezultate”- kaže Alina.

Lidl Big bend je postao svetski poznat nakon spota “SKIBIDI”. Spot je objavljen 5. oktobra 2018. a svega dva meseca kasnije je dostigao preko 80 miliona pregleda na zvaničnom Jutjub kanalu ovog benda. Jutjub video klip bukvalno na svaki sekund beleži 100 novih pregleda.

Bend čine: Ilaja Prusikin, Sregej Makarov, Anton Lisov, Sofija Tajurskaja.

Članovi benda su objasnili da su se u klipu “SKIBIDI” trudili da osmisle najbezvezniji, ili kako oni sami kažu najdebilniji ples. Tako je nastao Skibidi ples. Problem je nastao kada su trebali u posledim scenama klipa da uključe profesionalne densere da izvedu ovaj bezvezni ples. Kako kažu članovi benda, koliko god su se denseri trudili nikako nisu uspevali. Profesionalnim denserima, koji su navikli na ritmične pokrete, bilo je veoma teško da savladaju jedan potpuno besmislen ples.

Danas posle svega dva meseca od prvog pojavljivanja Skibidi klipa, širom sveta postoji Jutjub čelendž(izazov) u pokušaju da se što vernije kopira ovaj debilni ples. Na jednom poljskom jutjub kanalu, najobičniji Skibidi čelendž je dostigao gledanost od preko milion.

Skibidi čelendž ima svoj hešteg na Jutjubu: https://www.youtube.com/results?search_query=%23skibidichallenge

U video spotu, kako članovi benda objašnjavaju, ubačeni su neki elementi sarkazma, koji su razumljivi široj svetskoj publici ali i pojedini skečevi koji se odnose samo na sovjetski period ruske istorije. Primer za to je kada Ilaja kupuje alkohol u mesari u čijem frizu se nalazi samo jedna kobasica i natpis “Kobasica”.

Za snimak od nekoliko minuta plesa “u krevetu” im je trebalo nekoliko sati da bi uspešno sinhronizovali pokrete debilnog plesa.

Frontmen benda Ilaja Prusikin je izjavio da je cilj njihovog benda da pokaže ljudima širom sveta da su slobodni da čine ono što žele: “Želimo ljudima pokazati da oni sami vladaju svojim životom. Države i vlasti nisu toliko bitni koliko ljudi danas to misle. ” – rekao je Ilaja u intervjuu za portal Noisey.

Američka stereotipizacija Rusa i ruskog načina života možda se najbolje ogleda kroz fenomen ovog benda. U spotovima koji su stalno bizarni i nečuveni, uvek se koriste motivi iz američkog mejnstrima Holivuda i muzike, gde se Rusi prikazuju kao agresivni i nekontrolisani alkoholičari skloni nasilju, kruminalu i prostituciji. Iako se na prvi pogled može učiniti da iza ovih spotova, bizarne muzike i plesa stoji neozbiljnost ili slučajnost Little Big(a) u pitanju je bend koji ima svoju izdavačku kuću pod istim imenom kao i producentsku “Clickklack” čiji najnoviji spot za pesmu “Skibidi” dolazi kao drugi spot po redu sa najnovijeg albuma iz 2018. godine, koji obiluje glorifikacijom američke treš muzičke kulture sa motivima iz horora B produkcije.

Vidovdan

Podelite:

4 Komentari

 1. glupost…..
  punk je Britanska izmisljotina koja je imala za cilj da unisti pop rock kulturu iz 70’ih godina proslog veka….
  trebali su da srozaju rateing Beatless Hipy pokreta i dece cveca posle Vijetnamskog rata a izrasli su u turbo budalastinu neo mafijaske desnice……
  na to se pale bogati tatini sinkici kad sednu u audija i mercedesa koji im je tata kupio za 18-ti rodjendan..
  totalna bizerija za maloumne dilkane.

 2. bolji su i psihodelicni,drogirani The Doors iz 70-ih nego ove budale hahahaha
  bar su se bavili izumrlim americkim plemenima i borbom protiv militarizma za razlimu od ovih korporacijskih kretena iz Bajkonura

 3. nema tu nista Big u ovom Punk bandu……
  to ti je vise Litle Bigl ili u prevodu Mali Galeb kod ovih Ski morona na kvadrat….
  ples im je kombinacija skijanja na strmoj padini bez instruktora tako da svakog trenutka moz ocekivati da ljosnes posle terenskog skoka……
  umetnici sa alkom u nosu nisu ni svesni da YouTube nije punkerski .ebatorium vec site sa uvazenom reputacijom

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here