Пре јутарње кафице: Ово треба да урадите чим устанете!

Поделите:

Већини људи када устану и умију се, навика је да скувају кафу и уз исту искулирају пре дневних обавеза. Но, када прочитате овај текст, вероватно ћете ујутру учинити још нешто пре јутарње кафице…

Када следећег, а и сваког наредног јутра устанете, прво што би требало да урадите јесте да попијете чашу топле воде са једном кашиком лимуновог сока.

Када кажемо лимунов сок, не мислимо на флаширани, већ на свеже цеђени лимун.

Овај моћни цитрус има бројне благодети на људски организам. Поред тога што је богат магнезијумом, калцијумом, гвожђем, витаминима Ц и Б, садржи и антиоксидансе, влакна и ензиме.

Ова једноставна рутина може заиста учинити чуда за ваш живот.

Чисти јетру

Овај једноставни напитак прочишћава један од најважнијих људских органа, стимулише дигестивни тракт и побољшава рад цревне флоре.

Чисти кожу

Ако желите да имате чист, нежан и леп тен, не одустајте од овог рецепта. Антиоксиданси који се налазе у лимуну, помажу у регенерацији ћелија као и у борби против слободних радикала, поготово у летњме период.

Метаболизам

Познато је да је лимун природни диуретик и да поможе избацивању вишка течности из организма. Већ смо поменули да подстиче рад црева и управо због је иделан да њим започнете дан.

Енергија

Веровали или не, шоља топле воде са лимуном разбудиће вас брже од кафе, а свакако је здравија варијанта. Ако ипак не желите да се одрекнете кафе, попијте је сат времена након овог енергетског буђења.

Антиканцерогено дејство

Управо зато што је богат антиоксиданскима, ова супервоћка смањује ризик од канцерогених обољења. Занимљиво је да иако је кисао, лимун у организму ставра базну средину што је веома битно за здрав организам.

Ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here