Топ 5 freelance сајтова за проналажење посла

Поделите:

Без обзира да ли тражите други начин плац́ања рачуна, више професионалних могућности за развој или само волите слободу коју нуди freelancing, и милиони људи пре вас суоткрили предности професионалног freelancingа. Kако трендовима попут дигиталног номадског начина живота расте популарност, број слободних извора је такође порастао. BIZLife вам доноси топ 5 фриленс сајтова за проналажење посла.

Постоји пуно водича како то почети самостално од нуле, али за фриленсера, добијање више боље плаћених “гажа” није само питање пријављивања на популарне платформе. Мораћете се поделити, успоставити сјајан портфолио прошлих послова и можда чак и доказати кроз тестове који показују ваше вештине.

Ево листе 5 најбољих сајтова за проналазак посла као фриленсер.

1. Upwork

Са преко 1,5 милиона клијената, Upwork (раније oDesk) нуди нешто за сваку врсту freelancer-a. Прихвата краткорочне и дугорочне пројекте, рад на сату или по пројекту и ангажман на нивоу стручног и ентитетског нивоа. Без обзира где сте у својој каријери, вероватно ће имати нешто за вас.

2. Toptal

Са изразито другачијим приступом од осталих услуга на овој листи, Топтал је за искусне, талентоване freelancere. Доношење Топталовог процеса снимања даје вам беспрекоран приступ значајним пројектима са великим клијентима (JPMorgan, Zendesk, Airbnb, итд.) И правичном надокнадом (без ниских понуда). Такође ћете моћи да се придружите заједници Топтал за честе састанке и технолошке догађаје.

3. Freelancer

За разлику од већине других платформи, поред милиона пројеката у понуди, Freelancer вам омогућава да се такмичите са другим freelancerima на такмичењима како бисте доказали своје вештине. Ако сте конкурентни и самоуверени у својој експертизи, то је одличан начин да представите своје способности и привучете више клијената.

4. Craigslist

Иако већина људи види Craigslist као платформу за куповину и продају различитих ствари, то је заправо одличан извор слободних послова. Можете лако да прегледате локалне понуде ако више волите нешто у уреду, или можете да претражујете по вец́им градовима ако желите радити на даљину.

5. 99designs

Платформа за слободне дизајнере, 99designs вам омогућава да се такмичите у конкурсима за дизајн и добијете повратне информације, јер клијенти бирају оне најбоље. То је одличан начин да талентовани дизајнери докажу своје таленте.

Izvor: Entrepreneur/BIZLife

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here