Tvorac Simpsonovih ima novu seriju: “Razočaranje” Meta Grejninga na Netfliksu

Podelite:

Serija o buntovnoj princezii od deset polučasovnih epizoda dostupna je od polovine avgusta, i to je tek treća serija u Grejningovoj karijeri

Tvorac Simpsonovih Met Grejning kreirao je novu seriju za Netfliks pod nazivom “Razočaranje”.

Serija od deset polučasovnih epizoda dostupna je od polovine avgusta, i to je tek treća serija u njegovoj karijeri.

Simpsonovi su tokom 29 sezona i 639 sezona osvojili 31 nagradu “Emi”. Deset godina kasnije je kreirao “Futuramu”, ali je ona potrajala “samo” četiri godine i nije ni prišla slavi “Simpsonovih”, gledalo ju je 19 miliona ljudi. Dosadašnji rekord “Simpsonovih” je 33 miliona gledalaca. Za one koji bi da gledaju, ovde bi mogli da prestanu da čitaju. Radnja “Razočaranja” smeštena je u srednji vek, u idiličan svet bajki, u kraljevstvu po imenu “Drimlend” (“Zemlja snova”), sa glavnom junakinjom, princezom Bin. Neposlušna kraljeva ćerka pije, karta se i bije, šeta po dvorcu u topolesu i nikako ne želi da pristane na dogovoreni brak sa princem iz susednog kraljevstva. Njen otac je neprijatan tip, narcisoidan i ne pokazuje nikakve emocije prema svojoj ćerki. Njena maćeha je satirična aluzija na temu Maleficent, Snežanine zle maćehe.

U princezin život ulazi demon nakon što su na nju bačene čini i tu kreće paralelna priča… Ali da vam ne prepričavamo celu radnju. Grejning kaže da je njegova glavna namera sa “Simpsonovima” bila zabava i subverzija, baš kao i ovoga puta.

“Na samom početku sa Simpsonovima, pre trideset godina, želeli smo da osvojimo i urušimo tadašnju preovladavajuću pop kulturu. Ma koliko to danas možda pretenciozno zvučalo”, rekao je Grejning.

 

Nedeljnik

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here