Vladimir Mladenov: 5 razloga zašto treba kupovati onlajn

Podelite:

Sigurno se pitate „zašto bih kupovao onlajn?“ – svega ima u prodavnicama, lakše mi je da kupujem kao i do sada, nesigurno je kupovati onlajn, nemam garancije… Ako tako razmišljate sigurno nikada niste kupovali onlajn! Međutim ovde ste i to je dobar početni korak, a kada ste već tu pročitajte ovih 5 prednosti onlajn kupovine.

Jeftino

Cena je na domaćem tržištu u većini slučajeva odlučujući faktor pri kupovini, a onlajn šopovi ukoliko žele da budu konkurentni moraju da kroz akcije koje organizuju ponude najbolju cenu za kupce. Velika prednost u odnosu na klasične maloprodaje je što ne postoje troškovi održavanja magacina i skladištenja robe, kao i prodajnog objekta.

Ovo je era u kojoj su svi podaci dostupni i kupac lako može da se informiše gde se najpovoljnije može nabaviti roba, tako da je cena, uz kvalitet i podršku, nešto o čemu se vodi računa.

Komfornost

Dok surfujete na kompjuteru, tabletu ili mobilnom telefonu, na lak način “iz fotelje” jednostavno popunite formular sa vašim podacima i sačekate da vam stigne proizvod. Nema redova u prodavnicama i višeminutnog (ili višesatnog) čekanja, nema napornog odlaska i dolaska, kao i transporta.

Brzina

U redu, naravno da nije pođednako brzo kao kada odete u prodavnicu, gde odmah platite i preuzmete robu, ali prosečni rok za dostavu je svega 2 do 3 radna dana. Postoje e-šopovi koji daju mogućnost isporuke isti ili sledeći dan.

Ukoliko se roba čeka iz nekog specifičnog razloga dobar e-shop će uvek na vreme obavestiti kupca kako bi isplanirao svoje obaveze.

Dostupnost

Ne morate da idete u drugi grad ili udaljeno naselje da biste kupili ono što vam treba. Skoro da ne postoje granice za dostavu, gotovo svaka kurirska služba vrši isporuke po celoj Srbiji.

Maštovitost

Ako se jednom upustite u internet kupovinu, stalno ćete kupovati onlajn, to vam garantujem! Igrajte se, interesantno je tražiti nešto u internet prodavnici, upoređivati cene, ubacivati i izbacivati iz korpe… Postoje sajtovi koji su specijalizovani za uporednu analizu e-šopova, a kada krenete da surfujete u potrazi za nekim predmetom na Guglu, iznenadićete sebe gde ćete na kraju završiti.

Imate neslućeno mnogo mogućnosti – iznenadite dragu osobu poklonom, naručite nešto mesec dana unapred, naručite nešto da vam stigne za rođendan ili godišnjicu ili drugi vama bitan datum.

Pročitali ste ovo? Šta čekate? Online kupovina je na klik od vas!

goviral

Podelite:

2 Komentari

  1. E-šopovi mahom naplaćuju dostavu – i tu zna da se pojede sva ušteda. Onda roba zna da bude sa sitnim manama, koje bi čovek zapazio u prodavnici, a kad robu jedanput dobije kući – ne isplati mu se da reklamira.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here