Добио отказ јер је долазио раније на посао

Поделите:

Филијала Лидла у Барселони отпустила је радника са 12 година стажа у фирми зато што је био сувише вредан

Kонкретно зато што је долазио на посао раније да припреми продавницу за отварање.

Радник се обратио суду и тражи да се врати на посао.

Kако преноси шпански дневник Ел Паис, вредни радник Жан П. стизао је на посао најмање сат пре пошетка смене и “почињао да спрема продавницу за отварање”. У одлуци о отказу наведено је да је “веома озбиљно прекршио правила о раду” јер је Жан, без да се уписао да је дошао на посао, “правио поруџбине, мењао цене или попуњавао палете производа”.

Kаталонска филијала немачког ланца супермаркета навела је како се на снимицима камера за надзор из априла види марљиви радник како улази у продавницу у пет ујутру и проводи “између 49 и 87 минута” радећи а да се није уписао да је дошао на посао.

Тако је радник прекршио строга правила трговинског ланца која се односе на плаћање запосленима за сваки минут који су радили и правилно пријављивање сати проведених на послу, пренео је портал тхелоцал.ес.

Отпуштени радник тужио је бившег послодавца суду с образложењем да је неправедно остао без посла и тражећи да га врате на посао.

Жан П. наводи да није тражио да и други радници долазе раније на посао, да му никада није речено да треба да тражи дозволу да раније дође на посао и да је то радио због тога што је у продавници претходно урађена реорганизација и што је било потребно додатно време да се продавница спреми.

 

EURACTIV

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here