Доказ хаоса у САД: Гигант отишао за 1 USD

Поделите:

Њујоршки “Дејли њуз”, таблоид познат по провокативним насловима, који је основан пре скоро 100 година, продат је за – свега један долар.

То је најновији знак општег метежа који је настао у сектору америчке штампе.

Уговор потписан протеклог викенда омогућио је компанији “Тронк”, у чијем су власништву “Лос Анђелес тајмс” (Лос Ангелес Тимес) и “Чикаго трибјун”(Цхицаго Трибуне), да практично бесплатно преузме први амерички дневник штампан у формату таблоида, преноси данас АП.

“Узбуђени смо што можемо да пожелимо добродошлицу тиму њујоршког ‘Дејли њуза’ у породицу “Тронк”, и радујемо се сарадњи с њима како би били на услузи новим читалачким круговима, али и донели приходе нашим акционарима”, рекао је Џастин Дирборн, директор групе новинских листова која је раније била позната као “Трибјун паблишинг” (Трибуне Публисхинг).

Kомпанија “Тронк” са седиштем у Чикагу објавила је у понедељак увече да је уговор потписан, док је “Дејли њуз” ту вест објавио на свом сајту.

“Дејли њуз”, основан пре 98 година, освојио је овогодишњу Пулицерову награду за новинарство на услузи јавности, што је била 11. Пулицерова награда додељена овом листу, познатом по интригантним насловима, славним колумнистима, извештавању о дешавањима у граду, а у последње време и по критикама на рачун председника САД Доналда Трампа, напомиње америчка агенција.

 

 

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here