ХАВАЈИ: Почео да се остварује најгори сценарио

Поделите:

Почело да се остварује оно на шта су геолози упозоравали – вулкан на Хавајима испалио “пројектиле” величине микроталасне рерне. Све извесније експлозије.

Уколико се предвиђања стручњака обистине, вулкан Килауеа, који избацује лаву већ више од 10 дана, ући ће у фазу експлозивних ерупција којима ће избацити и огромну количину пепела и камења у ваздух.

Како наводи Ројтерс, размере такве ерупције не памте се још од прошлог века.

Због скоро двонедељне активности хавајског вулкана, бројним летовима је забрањено да се приближавају опасној зони око вулкана јер постоји велика опасност да пепео уђе у летелице и оштети их.

„Очекује се још експлозија и оне ће бити све снажније“, кажу из Америчког геолошког института и објашњавају да би такве ватрене лопте, тешке и по неколико тона, у ваздух послале и огромну количину пепела и то до 6 км.

Уколико асе такав сценарио обистини, део око вулкана који је већ прекривен ситним честицама вулканског песка, биће буквално прекривен пепелом, а ваздух од количине вулканскогх смога, дима и пепела неће моћи ни да се дише

Уз то, због активности вулкана, Хаваје константно тресу јаки земљотреси.

 

b92

Поделите:

3 Коментари

 1. pa sad znate sta je unistilo dinosauruse iz doba krede…..
  vulani po nekad mogu izbaciti toliko pepela i dima da godinama zamrace sunce i totalno promene smenu godisnji doba….
  naravno kad bi Kilauea nekoliko godina radio bez prestanka ubrzo bi i ljudez morala da se seli sa planete jer bi se poremetio bio ritam setvi i zetvi pa bi nastupila globalna glad usled nedostatka sunca sto bi posledicno izazvalo redukciju ljudske populacije….
  napokon nesto sto ljudsku praksu razmnozavanja moze da svede na ogranicene mere….
  najprirodnija kontracepcija u prirodi od kad postoji planeta hahahaha
  bolja od Armagedona milion puta a tiha i nenametljiva..
  Pompeja u doba Aquariusa, steta za siptare i vrbopucne srbe hahaha

 2. jos kad bi se aktivirao super vulkan u Yelowstone-u za koji kazu da miruje zadnji 15000 godina a cija snaga je ogromna onda bez sumnje mozemo poceti da pakujemo kofere i da se molimo da je pocela izgradnja marsovi dubinski baza ispod nivoa tla jer ocito uslovi zivota a zemlji postaju suvuse opasni za porodicne carolije..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here