HAVAJI: Počeo da se ostvaruje najgori scenario

Podelite:

Počelo da se ostvaruje ono na šta su geolozi upozoravali – vulkan na Havajima ispalio “projektile” veličine mikrotalasne rerne. Sve izvesnije eksplozije.

Ukoliko se predviđanja stručnjaka obistine, vulkan Kilauea, koji izbacuje lavu već više od 10 dana, ući će u fazu eksplozivnih erupcija kojima će izbaciti i ogromnu količinu pepela i kamenja u vazduh.

Kako navodi Rojters, razmere takve erupcije ne pamte se još od prošlog veka.

Zbog skoro dvonedeljne aktivnosti havajskog vulkana, brojnim letovima je zabranjeno da se približavaju opasnoj zoni oko vulkana jer postoji velika opasnost da pepeo uđe u letelice i ošteti ih.

„Očekuje se još eksplozija i one će biti sve snažnije“, kažu iz Američkog geološkog instituta i objašnjavaju da bi takve vatrene lopte, teške i po nekoliko tona, u vazduh poslale i ogromnu količinu pepela i to do 6 km.

Ukoliko ase takav scenario obistini, deo oko vulkana koji je već prekriven sitnim česticama vulkanskog peska, biće bukvalno prekriven pepelom, a vazduh od količine vulkanskogh smoga, dima i pepela neće moći ni da se diše

Uz to, zbog aktivnosti vulkana, Havaje konstantno tresu jaki zemljotresi.

 

b92

Podelite:

3 Komentari

 1. pa sad znate sta je unistilo dinosauruse iz doba krede…..
  vulani po nekad mogu izbaciti toliko pepela i dima da godinama zamrace sunce i totalno promene smenu godisnji doba….
  naravno kad bi Kilauea nekoliko godina radio bez prestanka ubrzo bi i ljudez morala da se seli sa planete jer bi se poremetio bio ritam setvi i zetvi pa bi nastupila globalna glad usled nedostatka sunca sto bi posledicno izazvalo redukciju ljudske populacije….
  napokon nesto sto ljudsku praksu razmnozavanja moze da svede na ogranicene mere….
  najprirodnija kontracepcija u prirodi od kad postoji planeta hahahaha
  bolja od Armagedona milion puta a tiha i nenametljiva..
  Pompeja u doba Aquariusa, steta za siptare i vrbopucne srbe hahaha

 2. jos kad bi se aktivirao super vulkan u Yelowstone-u za koji kazu da miruje zadnji 15000 godina a cija snaga je ogromna onda bez sumnje mozemo poceti da pakujemo kofere i da se molimo da je pocela izgradnja marsovi dubinski baza ispod nivoa tla jer ocito uslovi zivota a zemlji postaju suvuse opasni za porodicne carolije..

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here