И ТО ЈЕ ЕВРОПСКА УНИЈА: Незапосленима предлажу да се баве проституцијом!

Поделите:

Према писању листа „The Telegraph“, једна симпатична Немица (није емигранткиња) старости 25 година, остала је без посла програмера, те се јавила на берзу рада. Поред школе за програмере имала је и квалификације шанкерке и менаџера сале у ресторану и била је спремна да ради и у каквом кафићу или бару, чак и у ноћној смени.

После тога, гледала је конкурсе и чекала позив од Бироа за незапослене, али није дочекала. После годину дана послала је електронско писмо Бироу са упитом да ли има шансе да добије какав посао, а да би убразала комуникацију навела је и број свог мобилног телефона.

Но, када јој је телефон зазвонио, девојка се обрадовала и јавила надајући се  позиву какве фирме за посао, али остале је у шоку, јер је понуда гласила да „ради на подручју сексуалних услуга“. Народски речено Биро за запошљавање нудио јој је да ради као проститутка.

Девојка је разговор прекинула. Међутим, у следећем разговору из Бироа за незапослене су јој рекли да је сада шанса да добије посао умањена за 50 одсто, јер је одбила први посао.

Девојка је потом тужила Биро за запошљавање, али суд је одбио исту уз образложење да нема ваљаног повода за судски спор, јер Биро није нарушио ни један закон, напротив деловао је у складу са њим.

Суштина је у томе да је Немачка 2002. године легализовала проституцију, уневши је у званични регистар занимања, што је, са правног аспекта, значило да Биро за запошљавање нуди ове послове  незапосленима као што нуди и сваки други: медицинске сестре, програмера, банкара….

И то је данашња Европа!

 

 

 

Центар академске речи

Поделите:

1 коментар

  1. Hm,hmm…u,nemackoj,odavno funkcionise.nasilna prostitucija,naime,zene sa liste,nezaposlene,primaoci socijalne pomoci, ukoliko se neodazovu,uputu da seksualno zadovolje,predlozenog korisnika seksualne usluge,gube pravo na socijalnu pomoc. Prilikom,davanja,uputa,drzava,nalogodavac,ne vodi racuna,o bracnom stanju, “prinudno,upucene seksualne radnice”.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here