Милионер напустио цивилизацију и живи са псом на пустом острву

Поделите:

Дејвид Глашин 20 година живи на пустом острву. Човек који је био милионер одлучио је да се одрекне свих животних погодности и да напусти тривијални живот и градску свакодневницу.
Дејвид пре него што се преселио на “Ресторатион Исланд,” мало острво на североистоку Аустралије, је имао богатство у вредности од 29 милиона долара.

Бизнисмен и стручњак за некретнине највећи део свог богатства је изгубио приликом пада берзе 1987. године. После вишеструких покушаја да своје богатство врати на пређашње стање и да настави са лагодним животом дигао је руке од цивилизације.

Дејвид је објаснио да живот на острву са псом Полијем је све што му је потребно.

“Желим да умрем овде. Ово је мој рај на земљи. Kад сам дошао на острво био сам отрован жељом за новцем. Новац трује људе. Због њега ми се распао брак”, објаснио је Дејвид о мини документарцу о његовом животу.

Бивши милионер истиче да му понекад недостаје разговор са људима и да би волео да га неко посети неколико пута годишње.

Воли природу која га окруже, али додаје да може да се догоди да ако се нађете у невољи на острву нема ко да вам помогне и смрт је низбежна.

“Волим дивље животиње, али могу да буду опасне”.

Дејвид је рођен у Сиднеју и поседовао је компанију која је ископавала злато у Папуа Новој Гвинеји. Након што га је жена напустила спаковао је кофере и напустио градски живот.

Једном годишње напушта острво како би себи обезбедио намирнице за живот.

Дејвид каже да су змије, паукови и крокодили много боља варијанта него терористички напади којима је свет окружен.

 

 

Индекс

Поделите:

2 Коментари

  1. Ех, западна безбожност. Да је на истоку – замонашио би се и отишао у пустињу, па би му поред змија и крокодила друштво правио и Дух.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here