Nevakcinisanima zabranjeno prisustvo na javnim mestima: U Nujorku najveća epidemija malih boginja poslednjih decenija

Podelite:

Reč je o poslednjoj u nizu epidemija u SAD, koje su bastion pokreta protiv vakcina

U jednom okrugu američke države Njujork proglašeno je vanredno stanje zbog jedne od najvećih epidemija malih boginja u poslednjih nekoliko decenija.

Zbog toga će u okrugu Rokland u narednih 30 dana svim maloletnicima koji nisu vakcinisani biti zabranjen pristup javnim mestima, barem dok ne dobiju vakcinu.

Reč je o poslednjoj u nizu epidemija u SAD, koje su bastion pokreta protiv vakcina. Rokland, udaljen oko 20 kilometara od njujorškog Menhetna, proglasio je vanredno stanje zbog boginja koje će trajati 30 dana ili dok sva nevakcinisana deca ne prime MMR vakcinu.

Epidemija malih boginja registrovana je još u Kaliforniji, Ilinoisu, Teksasu i Vašingtonu, prema podacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, javljaju američki mediji, prenosi Tanjug.

U poslednjem izveštaju SZO, objavljenom u novembru, navodi se da je porast lažnih vesti o vakcinama – uz generalno loše stanje sistema zdravstvenog osiguranja u čitavom svetu – jedan od glavnih uzroka zbog kojih je došlo do porasta obolelih za 30 odsto 2016. i 2017. godine.

“Samo nekoliko slučajeva bi brzo moglo da preraste u desetine ili stotine hiljada, ako građani nisu vakcinisani”, ističu iz SZO.

Najveći problem su Severna i Južna Amerika, Evropa, kao i zemlje istočnog Mediterana.

Podelite:

9 Komentari

 1. „Velika očekivanja za DDT su realizovana. Tokom 1946, iscrpni naučni testovi su pokazali da, kada se pravilno koristi, DDT ubija mnoštvo destruktivnih štetočina insekata, i je dobročinitelj čitavog čovečanstva.

  Pennsalt proizvodi DDT i njegove proizvode u svim standardnim oblicima i sada je jedan od najvećih proizvođača ovog neverovatnog insekticida u zemlji. Danas svako može da uživa u dodatnoj udobnosti, zdravlju i bezbednosti kroz moć ubijanja Pennsalt DDT proizvoda. . . i DDT je samo jedan od mnogih Pennsaltovih hemijskih proizvoda koji pomažu industriji, farmi i domu.

 2. DOBRO ZA VOĆE – Veće jabuke, sočniji plodovi koji su slobodni od neuglednih crva. . . sve koristi koje proizilaze iz DDT prašine i sprejeva.

  DOBRO ZA STEERS – Danas govedina raste. . . jer je naučna činjenica da, u poređenju sa netretiranim goveđim goveđim goveđima, dobiju i do 50 funti više kada su zaštićeni od rogova i drugih štetočina sa DDT insekticidima.

  ZA DOM – Pomaže u stvaranju zdravijih i udobnijih domova. . . štiti vašu porodicu od štetnih insekata. Koristite Knok-Out DDT praške i sprejeve prema uputstvu. . . onda gledajte kako bugovi “grizu prašinu”!

 3. ZA MLIJEKA – Do 20% više mlijeka. . . još maslaca. . . više sira. . . testovi pokazuju veću proizvodnju mlijeka kada su krave muzare zaštićene od ljutnje mnogih insekata DDT insekticidima kao što su Knok-Out Stock i Barn Sprai.

  DOBRO ZA ROVEĆE – još 25 barela krompira po hektaru. . . stvarni DDT testovi su pokazali povećanje prinosa na ovaj način! DDT prašine i sprejevi pomažu farmerima da proslijede te dobitke zajedno.

  ZA INDUSTRIJU – Pogoni za preradu hrane, praonice, postrojenja za hemijsko čišćenje, hoteli. . . desetine industrija dobijaju efektivnu kontrolu grešaka, prijatnije uslove rada sa Pennsalt DDT proizvodima.

 4. šta danas znamo o DDT?

  Diklorodifeniltrihloroetan, skraćeno DDT, je insekticid koji se koristi od ranih 1940-ih kao kontakt i hranljivi otrov. Decenijama, to je bio najrašireniji insekticid na svetu zbog svoje dobre odbojnosti prema insektima, niske toksičnosti za sisare i lakoće proizvodnje. Međutim, zbog svoje hemijske stabilnosti i dobre rastvorljivosti lipida, nakupila se u tkivima ljudi i životinja na kraju lanca ishrane.

 5. Vremenom je utvrđeno da DDT i neki od njegovih proizvoda razgradnje pokazuju efekte slične hormonima. Ptice grabljivice polagale su jaja sa tanjim školjkama, što je dovelo do značajnih gubitaka zaliha. Sumnja se da DDT izaziva rak kod ljudi. Iz tih razloga, upotreba DDT-a zabranjena je u većini zapadno-industrijskih zemalja tokom 1970-ih.

  • čekaj, stani sad – kako:

   1. ddt iz gud for mi – medijski podržana akcija – garancija od strane države
   2. pedeset godina kasnije – izbačen iz upotrebe zbog štetnosti?

   gde su svi oni manekeni DDT-ija nestali? ko će da plati odšetetu?

   sve te medijske hajke i hurije su samo prdež.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here