ПЕНТАГОН ТВРДИ: Сирија можда спрема нови напад хемијским оружјем

Поделите:

После Беле куће, и Пентагон је данас упозорио да сиријска влада можда спрема још један напад хемијским оружјем, што су закључили на основу примећених активности на месту одакле је извршен наводни напад бојевим отровима у априлу

“Приметили смо активност у ваздухопловној бази Шајрат, које налажу да се спрема још један напад коришћењем хемијског оружја”, саопштио је портпарол Пентагона, капетан Морнарице Џеф Дејвис.

Према Дејвисовим речима, они своја сазнања базирају на кретању специфичног типа авиона у специфичном хангару, обоје од којих су повезани са коришћењем хемијског оружја, наводи АФП.

Бела кућа је раније навела да сиријска влада највероватније припрема још један хемијски напад и упозорила председника Сирије Башара ал Асада да ће он и његова војска “платити високу цену” уколико буде изведен такав напад.

У саопштењу Беле куће наведено је да припреме које Сирија врши изгледају исто као оне које су биле спроведене пре наводног хемијског напада изведеног 4. априла у коме је убијено на десетине цивила, пренео је Ројтерс.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here