Петер Кениг: Да ли је ЗАПАД ушао у последњи круг? Готово!

Поделите:

Америчка економија заснива се на рату – а европска је у тим крвавим походима прати у стопу

Тешко да прође дан без терористичког напада негде у свету, посебно западном делу света. За мање од месец дана у Уједињеном Краљевству су се догодила три напада, један у Манчестеру и два у Лондону, при чему су сви терористи – који су игром случаја, док су чинили своје гнусне злочине, викали Алаху екбер (Бог је велики) – убијени. Ниједан није остављен у животу како би могао да сведочи. Од тада се догодио још један напад испред џамије у северном Лондону. Затим је на бриселској железничкој станици неко детонирао бобу, а људи су га чули како виче Алаху екбер. Тероризам се догађа непрекидно. Боље би нам било да се на то навикнемо.

Тероризам свакодневно погађа Африку. Централну Африку, Конго, Бурунди, Нигерију, коју год хоћете земљу. Исламска држава води борбе на Филипинима. Учествују у прокси рату Вашингтона против незгодног председника Дутертеа, који је склон блиској сарадњи са Кином и Русијом. Географски, економски и политички говорећи, то је логичан избор. Тешко да о томе тако пишу преститутке (сложеница од речи „press”, што значи штампа, и „prostitute”, што значи проститутка; прим. прев.). Ако и пишу, онда су то спинови и баражне лажи. Тероризам сеје највећи страх; а тероризам је огранак америчке војске – војна стратегија да се свет окупира страхом и, као последица тога, војно. Људи ће то сами захтевати, да би били заштићени.

Терористе хране, обучавају и наоружавају Вашингтон и Пентагон. Број напада расте из дана у дан. Остаје нам само да се питамо где ће се сутра догодити. Питање „када ће престати“ чак се и не разматра. Догађа се нон-стоп. То је део ратне игре.

ЕКОНОМИЈА И ДРУГЕ АЛАТКЕ РАТА
На другој страни, глобализовани Волстрит, FED и међународне финансијске институције гуше сиромашне земље док се не потчине, посебно оне са природним ресурсима, попут угљоводоничних шума, злата и дијаманата. Умазаних крвљу. Али капитал се ту не зауставља. Спушта се на индивидуални ниво, дигитализујући готовину. Прави од нас безготовинско друштво. То је добро за тебе, не мораш да носаш новац около, а и свакако ништа не кошта. Ако пређеш у дигиталну сферу, ми ћемо те контролисати и бићеш безбедан. Држава никада неће украсти твој новац. Може то да ураде, али неће. Етика. То је ствар етике. И ми им верујемо. Верујемо у Бога – а Бог је новац, или, да будемо прецизни, Бог је амерички долар.

На Блиском истоку кува се низ конфронтација између САД и Русије, која изнова и изнова наставља да верује у споразуме потписане са Вашингтоном, упркос свим преварама. Последњи инцидент догодио се кад је, наводно борећи се против ISIS, амерички F-18 оборио сиријски авион док се борио против ISIS. Случајно, наравно. Руско Министарство одбране није бирало речи: „У областима где руска авијација изводи борбене мисије на сиријском небу, сваки летећи објекат, укључујући авионе и беспилотне летелице међународне коалиције који буду откривени западно од Еуфрата, биће праћени као мете од стране руских ваздушних и копнених снага“. Другим речима, биће обарани. Да ли је то оно што желе мрачне силе из Вашингтона? Смртоносна провокација?

apocalipsenow03malaМогуће. Јер америчка економија се заснива на рату – а европска је у тим крвавим походима прати у стопу. Живимо у економији деструкције, а не изградње колегијалног живота и солидарности између људи и народа. Сада је и наша економија такође алатка рата – сиромаши масе да би се богатили појединци. Дели људе, земље, континенте – да би их покорила. Економију контролишу они који контролишу западни монтарни систем, лажни, приватно израђени, у власништву каматних машинерија и узрупаторских дугова. То је доларска пирамида, од које зависи свака западна валута. Они који контролишу ову неизрециву превару на крају ће контролисати цео свет. Свет вештачки изазваног вечитог хаоса.

НА ЗАПАДУ НЕМАМО ВИШЕ ЧЕМУ ДА СЕ НАДАМО
За господаре рата, који имају претензије да постану Господари Универзума, није важно да ли ћемо сви пропасти. Они још увек размишљају како ће рат, чак и нуклеарни, бити вођен у удаљеним пределима, попут Европе и Блиског истока. Марионете попут Мејове, Макрона и Меркелове, који то допуштају тиме што u претходних више деценија хране НАТО, надају се да ће на време бити „евакуисани“ у Мајами или на Карибе, док Европа буде горела трећи пут у сто година.

Пропаганда нас упозорава да будемо спремни: Руси долазе, а за њима и Кинези. Ми ћемо те заштитити; ми ћемо милитаризовати твоју земљу, ми ћемо обезбедити да твој новац буде сигуран, због чега ће морати да буде дигитализован. А свака експлозија коју чујеш или видиш нема везе са тобом. То се догађа у страним земљама.

Људи, на Западу немамо више чему да се надамо. То би било то. Крај. Последњи круг. А ти и ја смо у њему уколико га не напустимо одмах. Предуго смо веровали у издајство Вашингтона, у лажна обећања. Вечне лажи које су нам на кашичицу вековима усађиване у мозак исцрпле су наше самопоштовање и независност; „демократски“ смо допустили овим вашингтонским бандитима и криминалним картелима да нас воде из позадине, а они су украли наш суверенитет.

apocalipsenow04Осуђени смо на пропаст. Запад је осуђен на пропаст. Запад је у последњој фази неумитног самоубиства због чисте похлепе, монструозних агресија и вечитих поплава лажи. Скувани смо. Заувек. Прошли смо тачку са које нема повратка. Једина нада за оне од нас који ће преживети је Исток. Кина, Русија и Шангајска организација за сарадњу, који нуде економију мира. Они нуде свету, укључујући и Запад, тј. онима који се не плаше све слабијих чељусти Вашингтона, огроман економски и научни развојни програм – нови Пут свиле, односно OBOR (Један појас, један пут, или скраћено BRI). Та иницијатива представља економију мира и просперитета, коју свету нуди киненски председник Си. Пробудите се, народи, пробудите се и изађите из западне ратхошушкачке орбите.

Петер Кениг је економиста и геополитички аналитичар. Такође и бивши функционер Светске банке. Предаје на универзитетима у САД, Европи и Јужној Америци. Редовно пише за Global Research, ICH, RT, Sputnik, PressTV, The 4th Media (Кина), TeleSUR, The Vineyard of The Saker Blog и друге интернет портале. Аутор је књиге „Имплозија – економски трилер о рату, еколошком уништењу и корпоративној похлепи“, фикцији базираној на чињеницама које се заснивају на тридесетогодишњем искуства рада у Светској банци широм света. Такође је коаутор дела „Светски поредак и револуција – есеји отпора“

Превео АЛЕКСАНДАР ВУЈОВИЋ

Стандард.рс

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here