Пит, и то је Америка: Саплео се на лубеницу и добио 7,5 милиона долара

Поделите:

„Волмарт“ је саопштио да је одговорност на купцу, да су разочарани пресудом, да они и данас складиште лубенице исто као и пре две године и да ће се жалити

Често се прича о великим, чак и милионским, одштетама које амерички потрошачи добијају после тужби због најбаналнијих ситуација у којима су се нашли.
О једном таквом случају ових дана се прича на југу Сједињених држава. Тачније, у Алабами…

Kако пише магазин „Фортуне“ и многи локални портали у Алабами, један становник ове државе пре две годибе се у продајном ланцу „Волмарт“ саплео на лубеницу, и ту неспретност наплатио – 7,5 милиона долара.

Хенри Вокер је заправо „запео“ ногом на палету са лубеницама, а судска поротоа је проценила да је продајни ланац био немаран.

Kада је покушао да дохвати лубеницу, нога му је остала заробљена у палети, пао је и задобио неколико повреда укључујући и лом кука.

На суду се полемисало да ли је одговорност на продавници, порото је прегледала и сигурносне снимке, и на крају је одлучено да је одговорност на њима јер нису добро обезбедили палете.

Инцидент се догодио 2015. године.
„Волмарт“ је саопштио да је одговорност на купцу, да су разочарани пресудом, да они и данас складиште лубенице исто као и пре две године и да ће се жалити на пресуду.

Није саопштено да ли је спорна лубеница била довољно зрела. Али, Хенрију Вокеру је вероватно најслађа у животу.

Мада не би требало сметнути с ума ни аргумент његових адвоката, да после лома кука он није био у могућности да ужива у свалодневним животним радостима које се нама подразумевају.

 

 

Недељник

Поделите:

2 COMMENTS

  1. Šta je ovde sporno? – (po nekim našim „uzusima“) visoka odšetata ili presuda? Za visoku odštetu: – Pa oni imaju toga (dolara) dosta, – stalno ih štampaju, a što se tiče presude? – pa nisu to sudije iz Srbije (ili iz Bosne, Slovenije, ili Hrvatske) pa da „mune“sudiji „ispod stola“ deset – petnaest hiljada evra i presudi tako da si ti kriv što nisi pazio kuda si stao nogom i moraš platiti sudske troškove i td.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here