Руси “100 одсто сигурни” да су ликивидирали вођу Даеша

Поделите:

МОСКВА  – Председавајући руског парламентарног Одбора за одбрану и безбедност Виктор Озеров изјавио је данас да је „близу 100 одсто” извесно да је вођа Исламске државе Абу Бакр ал Багдади убијен, објавио је Интерфакс.

„Мислим да је та информација близу 100 одсто тачна. Чињеница да га Исламска држава још увек нигде приказала такође доприноси уверењу да је Ал Багдади убијен”, рекао је Озеров.

Званична Москва је у уторак објавила да не може да потврди да је лидер Исламске државе Абу Бакр ел Багдади убијен прошлог месеца у ваздушном удару у Сирији.

То је изјавио заменик руског министра спољних послова Генадиј Гатилов, јавила је агенција Интерфакс, пренео је Ројтерс.

Министарство одбране Русије саопштило је пре недељу дана да проверава наводе да је вођа Исламске државе убијен у руском ваздушном нападу, изведеном крајем маја у Раки.

Ово министарство је навело да је ваздушни напад изведен 28. маја на командни положај Исламске државе, где су се њене вође састале како би расправљали о рутама за излазак терориста из Раке путем такозваног јужног коридора.

„Према примљеној информацији, која се проверава путем различитих канала, састанку је присуствовао и вођа Исламске државе Ибрахим Абу Бакр ал Багхдади, који је елиминисан у нападу”, пише у саопштењу.

Министарство је навело да је Русија обавестила САД у вези са ваздушним нападом на периферији Раке, сиријског града који је упориште Исламске државе, током којег је могуће да је убијен Ал Багдади.

Шеф дипломатије Сергеј Лавров је потом изјавио да Москва није 100 одсто сигурна да је Багдади убијен, јавља Ројтерс преноси Танјуг.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here