У Kалифорнији легализована “трава за лудовање”

Поделите:

Марихуана је сада легална за одрасле особе са навршеном 21 годином

Нова 2018. година донела је Kалифорнији проширену легализацију марихуане, за коју АП наводи да је дуго очекивана, две деценије након што је ова америчка савезна држава постала прва у САД која је дозволила употребу те дроге у здравствене сврхе.

Агенција наводи податке Националне организације за реформу закона о марихуани (НОРМЛ) по којима су власти Kалифорније такозвану “лоцо-wеед” (“траву за лудовање”) забраниле 1913. године, а 1972. је покренута прва иницијатива за поништавање тог закона, која је пропала.

АП наводи да се Kалифорнија данас придружује све већем броју савезних држава, али Вашингтону као престоници САД, чије су власти дозволиле употребу такозване рекреативне марихуане, иако федерална влада марихуану и даље убраја у групу контролисаних супстанци попут хероина и ЛСД.

Наводи се да је марихуана сада легална за одрасле особе са навршеном 21 годином, а становници Kалифорније моћи ће и да гаје до шест стабљика по особи, као и да поседују по унцу (28,35 грама) ове дроге.

Ипак, наводи се да је само 90 прдавница марихуане првог дана нове године добило дозволу за почетак рада, и то пре свега на подручју Сан Дијега, Санта Kруза, Палм Спрингса и залива Сан Франциска, док у градовима Лос Анђелесу и Сан Франциску рекреативне марихуане неће одмах бити у продаји пошто локалне власти нису на време издале посебне дозволе.

 

 

Танјуг

Поделите:

2 Коментари

  1. Аутор овог текста очигледно неума покма о чему пише. Марихуана научно доказано има много више лековитих својстава но штетних. Да лудује може ко хоће и кад хоће. Много је гори алкохол и његова дејства од марихуане-конопље. Забрану коришћења конопље ударили су мафијаши из труле америке због памука и његове призводње а то овај аутор текста нити зна а нити помиње што је у обавези када нешти или некога оптужује.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here