ВАШИНГТОН: Руља напада Трампове присталице, гађа их и полива

Поделите:

После великог про-Трамповог скупа у Вашингтону, усамљени активисти који су се упутили кућама су  нападнути, малтретирани, гађани ватрометом и прскани непознатом течношћу, јер је полиција деловала неспособно да реагује на бројне насилничке инциденте.

Суботња манифестација под називом  #MillionMAGAMarch, којој је присуствовало више стотина хиљада људи, прошла је релативно мирно, уз спорадичне сукобе између патриотских „Поносних момака” и прогресивно-либералне „Антифе”, који су брзо били угушени од стране полиције Вашингтона.

Међутим, како се про-Трампов догађај приводио крају и присталице МАГА (Make America Great Again или Учинимо Америку опет великом) почеле да се током дана разилазе, више групе антиТрамповаца постајале су све насилније, па су виђене како јуре, нападају и малтретирају усамљене активисте МАГА док се полиција очигледно борила да одговори на више инцидената који су се дешавали одједном.

Друга група ‘мирнијих’ антиТрамповаца наводно је испретурала штанд са робом МАГА и виђена је како пали гомилу шешира и застава у близини такозваног БЛМ Плазе.

После њихових мањих сукоба, раније тог дана, забележена је „већа туча“ између „Поносних момака” и „Антифе”, а супротстављене стране су бацале једни на друге пројектиле, користећи штапове и пендреке у борби „прса у прса “ на улицама Вашингтона преноси Србин Инфо.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here