Власник “Тесле” и директор “Волт Дизнија” не желе да буду Трампови саветници

Поделите:

Након одлуке председника САД Доналда Трампа да се повуче из споразума из Париза, власник “Тесле”, милијардер Илон Маск и директор “Волт Дизнија” Роберт Игер саопштили су да напуштају саветодавна тела Беле куће, уз поруку да је “климатска промена стварна”.

“Напуштам председничке савете. Климатска промена је стварна. Напуштање споразума из Париза није добро ни за Америку ни за свет”, навео је Маск на Твитеру.

Илон Маск (aрхивска фотографија)

Игер, извршни директор Дизнија, твитовао је затим да “из принципијелних разлога” даје оставку на место у саветодавном телу Беле куће.

И извршни директор комапније “Џенерал електрик” Џеф Имелт, који није у круговима саветника Беле куће, осудио је одлуку Доналда Трампа.

Роберт Игер (архивска фотографија)

Роберт Игер (архивска фотографија)

“Разочаран сам због одлуке о Париском споразуму. Климатске промене су реалне. Индустрија треба сада да преузме водећу улогу и да не зависи од владе”, наводи се у поруци Имелта на Твитеру.

Трамп је синоћ објавио да се САД повлаче из Париског споразума о клими и да ће одмах обуставити “комплетну примену” одредаба Париског споразума.

БЕТА

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here