Vlasnik “Tesle” i direktor “Volt Diznija” ne žele da budu Trampovi savetnici

Podelite:

Nakon odluke predsednika SAD Donalda Trampa da se povuče iz sporazuma iz Pariza, vlasnik “Tesle”, milijarder Ilon Mask i direktor “Volt Diznija” Robert Iger saopštili su da napuštaju savetodavna tela Bele kuće, uz poruku da je “klimatska promena stvarna”.

“Napuštam predsedničke savete. Klimatska promena je stvarna. Napuštanje sporazuma iz Pariza nije dobro ni za Ameriku ni za svet”, naveo je Mask na Tviteru.

Ilon Mask (arhivska fotografija)

Iger, izvršni direktor Diznija, tvitovao je zatim da “iz principijelnih razloga” daje ostavku na mesto u savetodavnom telu Bele kuće.

I izvršni direktor komapnije “Dženeral elektrik” Džef Imelt, koji nije u krugovima savetnika Bele kuće, osudio je odluku Donalda Trampa.

Robert Iger (arhivska fotografija)

Robert Iger (arhivska fotografija)

“Razočaran sam zbog odluke o Pariskom sporazumu. Klimatske promene su realne. Industrija treba sada da preuzme vodeću ulogu i da ne zavisi od vlade”, navodi se u poruci Imelta na Tviteru.

Tramp je sinoć objavio da se SAD povlače iz Pariskog sporazuma o klimi i da će odmah obustaviti “kompletnu primenu” odredaba Pariskog sporazuma.

BETA

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here