Andrej Tkačov: Ne smemo se stideti Gospoda!

DJ KORICA Nacionalna ideja - Protojerej Andrej Tkacov
Podelite:

“Kosovski zavet je velika protivrečnost savremenoj civilizaciji” podvlači protojerej Andrej Tkačov, u ovoj specijalnoj, prazničnoj emisiji našeg radija. Uvaženog gosta iz Rusije, jednog od najistaknutijih pravoslavnih propovednika i misionara današnjice, pitamo kako običan ruski čovek vidi Kosovo i Metohiju, kako prota shvata Kosovski zavet? Kako Crkva Pravoslavna može zaceliti rane savremenih ljudi, kako verujući narod shvata pojam stradanja, a koje to posledice bezbožnog režima, komunizma, danas osećamo, kako u Rusiji, tako i u Srbiji? “Ako izdam svog Gospoda može da me prevari bilo ko, a loši ljudi su izašli iz nas samih, nisu došli sa neke druge strane” kaže između ostalog otac Andrej. Čućete šta je prota Tkačov rekao o strahu od kraja sveta, apokalipse i posebnu priču o njegovom susretu sa sv. Jovanom Šangajskim i sv. Nikolajem ohridskim i žičkim.

Za gostovanje oca Andreja naša redakcija blagodari g. Nikoli Drobnjakoviću, glavnom i odgovornom uredniku IK “Bernar”, koja je objavila 10 knjiga uvaženog prote na srpskom jeziku, kao i gđi Marini Todić, prevodiocu, saradnici portala Pravoslavie.ru.

Razgovor je snimljen u studiju radija “Slovo ljubve” poslednjeg dana boravka prote Tkačova u Srbiji, 26. juna 2019. godine, uoči njegovog polaska na aerodrom “Nikola Tesla”.

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here