Чедомир Крстић: Неколико питања владики Григорију

Поделите:

Преосвећени владико Српске православне цркве, уколико се још тако изјашњавате?!. Желим да вам упутим јавно неколико питања на која бих ја, а претпостављам  и велики део  српске  православнe јавности хтео да чује Ваше одговоре.

Већ дуже време, Вашим јавним иступима, углавном у регионалним па донекле и антисрпским медијима, који Вас глорификују, Ви добијате велики простор за изјаве којим нас, преосвећени владико, доводите  у недоумицу око разумевања вашег деловања и ваше лествице православних а и осталих  вредности.

Ваши јавни иступи, чини ми се, великим су делом у супротности са реализмом Српске православне цркве или га ви једноставно не желите да поштујете.

У Вашем јучерашњем  интервју телевизији Н1, која предњачи у оптужбама свега што је српско, између осталог рекли сте ,,Бог нас је створио да будемо различити, сваки понаособ носи свој идентитет. Иако смо припадници неких религија, националних или било каквих….итд…итд…“. Поштовани владико ви нисте припадник и великодостојник неке религије већ Српске православне цркве и хришћанске религије коју сваки црквени великодостојник треба да помиње и поштује а не да говори да је припадник неке религије”.

 Преосвећени владико у чему сте нашли прибјеглиште кад Вам је очигледно мрско да идентификујте православну веру и српску цркву!??

Многи већ дуже времена примећују да Ви остајете неми на нападе на Српску правоославну цркву, српски народ, Србију и Републику Српску. На пример када се у Сарајеву огласе верске вође муслимана са отвореним нападима према Српској в остајете неми. На жалост и Ви се налазите неријетко у тим нападима и међу нападачима. У име кога то радите и да ли је Ваша наклоњеност Западу потпуна и дефинитивна и да ли то значи да ћете наставити да багателишете са оним што би требало заштити – Српском православном црквом и њеним вјерницима и народом.

Поштовани владико не доличи једном црквеном  великодостојнику да говори и да се  понаша као да води неку невладину организацију сорошевског типа а не свету епископију захумско-херцеговачку и приморску. Не видимо код вас тај осећај одговорности да вам је на првом месту црква и његов народ, већ делујете као некакав политичар коме је црква и вера само средство а не и циљ.

Немамо ништа против да пропагирате мир и љубав, да ифтарите са муслиманима и пишете приче да би потврдили да су и Срби били нељуди. Али желим да Вас упозорим да сте одавно ,,Прешли праг,, и да Вам се негдје успут на светском путу загубило “слатко православље”.

Чедомир Крстић

ВИДОВДАН

 

Поделите:

25 Коментари

 1. Bilo je takvih nebrojeno I u pravoslavlju svude I svagda I na zalost protivu takvih Crkva I njeni sabori ne pokrecu disciplinske postupke a protivu Artrmija za manje greske poterali du ga i na sud.Sto je najgore toliko se gordo I mocno osecaju da im ni papa nije ravan I bilo koja njima suprotna rec po njihovome je hula na BOGA ma ta rec I dobronamerna bila.

  • Молим вас да не ширите неистине о вл. Артемију!Ако има каква Његова грешка онда је слободно изнесите пред суд јавности ако ли нема онда молим вас да јавно затражите опроштај од владике Артемија за клевету!Цео Србски народ треба да зна да је вл.Артемије на правди Бога протеран са епархије РП. и безаконо рашчињен од стране јерествујушчих екумениста из београдске патријаршије тако да то ниоје валидно пред Црквом и Богом!

 2. To sto se vladika ne slaže sa aktuelnom politikom države Srbije ne znači da nije dobar sluga Božiji i dobar vladika. Jednostavno je čovjek realan i nije iz istog filma kao Artemije, Vasilije, Vučić pa ni i Irinej.
  Dođite da živite ovdje gdje on živi pa mu onda postavite par pitanja.
  Hercegovac

  • Tačno tako, Hercegovac! Lako je iz Beograda kao s vrh Tibeta srbovat. Treba živeti u Bosni i Hercegovini ili Hrvatskoj, a sabrati i sačuvati srpski narod.
   Bog te blagoslovio, Vladiko!

   • Mnogo, puno, slatko vidis problem! Pored svih svinharija koje j e ovo cudo prosulo, mimalo te se, Marija, ne dotice njegov- a kao svesteNO lice nadalo bi se od njega: Boziji!- SUD da je: RADOVAN KARADZIC RATNI ZLOCINAC I DA TREBA U HAG! IDa jest ratni zlocinac, otkud svesteno lice najzlocudnije na BOGA DA UDARA!
    A TE FLOSKULE O ” LAKO U BEOGRADU” … PAMET POPISE I OVIM I ONIM SRBIMA, NAJBOLJE- NIJE IM PRVI PUT!’- JEDNI NA DRUGE DA TRESNU, OCU RECI: UNUTAR SeBE, sta da se Kaptolu zagrenackom ta slast priusscuje.

    “Filozofija”- lako!- ovaj narod je raspametila; a da mi nije pripadna, izvoli: devedesete sam iz Zagreba pobjegao, zena je iz Bosne, svi moji su u koloni devededeset pete, grobovi razbacani po Srbiji…, ali to niti malo ne tangira ono gore; ta ” fil.”- lako!- vodi ka stanju dace biti n a j NE l a k o tamo gdje je, navodno, lako- a do tada: Bog ti
    pomogao!
    E

   • Кукавци црни и ви тај несретни владика,зар са њим таквим да се сачува србство клечећи по катедралама са јеретицима љубећи скуте антихристовом намеснику!Фуј,ви сте са њим заједно одвратни екуменски отпад који навлачи тешко проклетство на србски народ зато што гада не протера са трона Светосавског јер је недостојан и да уђе а камо ли седи на њему…

   • Molim te ostavi Beograd na miru! Puni smo Kosovara, Hercegovaca i Djetica koji razvijaju samo stanove po centru, odnose sa sponzorusama i sumnjive biznise a na rodni kraj zaboravili! Niko metar puta da izgradi u rodnom selu ili da otvori radionicu

  • Драги Херцевовче, ТАКО је у почетку говорио и Павелић. УИСТИНУ није лако бити Србин – ваља ИЗДРЖАТИ. Одувек је било тако. Слаби падају, постају усташе и комунисти – све на крају раде САМО да их неко не препозна као Србе. Зато је (западна) Херцеговина славна по конвертитству.

 3. Kakve gluposti porediti nekoga sa vladikom Artemijom,covekom koji je rekao stop Bajdenu ,eparhiji koja je brojala najvise monaha-nja,i sada broji ono sto je se okupilo oko njega kao pcele oko matice i zato je trn u oku mnogima u Crkvi, .Da se razumemo ne raduje me sto je organizovao “eparhiju u egzilu”bio sam jednom u Loznici kod Cacka avgusta 2015 na skupu kada se postrizavale dve devojke u monahinje i mogu vam reci ,bilo je predivno,jednodusno uz prisustvo mnostva naroda i monastva.Tuzno je da je tako,ali nemoze se osporiti velika duhovnost vladike Artemija kojemu mnogi nisu ni do kolena.On nije svetski covek,nije sportista,kafanski,ekumenista,i duhovno cedo je Svetoga Justina Popovica.Ekumenisti su ga oterali u egzil,a eparhija koju je on vodio je bila i ostala MUCENICKANA KRST RAZAPETA EPARHIJA.Pametnome dosta.

  • Da li je Marko bio duhovan kada je pljackao pare preko Vilovskog? Sto nije rekao stop Olbrajtovoj, nego je deset puta trcao kod nje u Ameriku i ispao kooperativni majmun dajuci legitimitet, kao srpski pravoslavni episkoop, svim americkim potezima u vezi Kosova od bombardovanja do priznavanja nezavisnosti. Nije li taj glupan rekao da od americkog priznavanja Kosova nema nista, oslanjajuci se se na svoje americke kontakte? Poludeo pod stare dane i gorece u paklu kao otpadnik i raskolnik. Kao i svi vi koji sledujete toj budali

   • Немој ти дозволити да гориш нигде а камоли у паклу!!!Такав речник могу имати једино врли љубвеобилни екуменисти јерествујући новотарци који више љубе сваку наказну секту и отпад духовни грле као махнити а своју дојучерашњу браћу не могу очима да виде попут конвертита кад издају веру онда се окрену пакленом мржњом на свој народ и сваки злочин оправдавају служењем богу њиховом који је антихрист…Где је у том бесомучном пљувању по вл.Артемију крај,измишљене су све могуће оптужбе и клевете а ти си још и свој жуч додао да напојиш мученика архијереја Христовог,срам и стид да те буде ако се не покајеш од својих клеветања невиног исповедника Божијега!

  • Што те ,Бане брате, не радује што је вл.Артемије остао веран Светој Отачкој Православној и Светосавској Вери!!!Шта би по вама требао да ради?Да са издајницима Бога Христа заједничари у Светињи Божијој?Знаш ли да су патријарх и сви епископи сагласни са Критском издајом Православног исповедања вере тиме што су утврдили да није Једна СветаСаборна и Апостолска Црква него их има још које они признају за једнаке са Њом!???И такви издајници и Бога и рода вама служе као неко ко је достојан???Тешко и њима и народу који их подржава у њиховој јеретичкој заблуди јер ,тешка је рука светога Саве!

 4. ZAISTA JE OVDJE MNOGO SRBA KOJIMA BI MOGAO SAVJETOVATI I PREPORUČITI TIHOVANJE KAO JEDINU PRAVU TERAPIJU KA OZDRAVLJENJU ALI BI MOŽDA BILO I DOBRO NEKAKO POSTAVITI ” TIŠINU ” KAO MORALNU I DUHOVNU DISCIPLINU RADI POVRATKA SRPSKOG NARODA NORMALNOJ MATERIJALNOJ I DUHOVNOJ RAVNOTEŽI. NIJE PRVI PUTA U ISTORIJI DA SRPSKI NAROD U VELIKIM RATNIM NEVOLJAMA NEZAKONITO POVEDU NAJGORI I ONDA NEMINOVNO SLJEDI TRAGEDIJA A POSLIJE TOGA DECENIJAMA PRIBLIŽNO ISTI SOJ LJUDI STVARA MITOLOGIJU O NEPRAVDAMA KOJE SU IM NANESENE. DA LI JE VLADIKA GRIGORIJE PROTIV SPC I NJEZINOG NARODA A RECIMO DA JE ZA VATIKAN ILI RECIMO DA JE ON LAKOMISLEN, NEOPREZAN, NEREALAN ILI ŠTALI JE ? DA LI SU OD NJEGA BOLJI MILOŠEVIĆ, TADIĆ, VUČIĆ, ŠEŠELJ ITD.. DA LI JE POGODAN ZA PATRIJARHA NJEGOVA SVETOST IRINEJ ? ILI PITANJE DA LI JE MOGUĆE POSTAVITI VERTIKALNU I HORIZONTALNU, MORALNU I DUHOVNU, SRPSKU DEFINICIJU PA KO GOD IZ NJE MALO ODSTUPI , CENTRIFUGALNA SILA ĆE GA DEFINITIVNO ODSTRANITI. JE LI TAČNO DA DANAS SRPSKI NAROD BJESOMUČNO NAPADA, KRITIKUJE, KRADE, OBMANJUJE, LAŽIRA, VRIŠTI, SVAĐA SE , AROGANTAN JE ITD… ? JE LI TO TAČNO ? PA AKO JESTE DA LI POSTOJI OBJAŠNJENJE ZAŠTO JE TO TAKO ? SAMO JE POTREBNO MALO VIŠE TIŠINE I DISCIPLINE SRPSKOM NARODU .

  • Ту тишину ће донети рука Божија кад удари овај обезбожени накинђурени лицемерни род да ће им уши зујати само тако…и треба кад су пошли за Европом ,за културом,за папом и педерима о лешеви србски…

 5. Bane tebi je televizor u glavi,sto rekao jedan mudri a odavno pokojni cica Milivoje moj prijatelj kod kojega sam davno radio ,,.On je to rekao svojemu komsiji 1999 g.na kraju bombardovanja Srbije i Crne Gore kada je dosao da nam prenese vest da smo “pobedili nato pakt” kako je Slobo ns tv-u objavio..A zna se kako smo ga pobedili ostale su nam posledice pobede za sva vremena u svakomu smislu.Nisam zastupnik vladike Artemija ni u kom pogledu,da su on i Vilovski lopovi Grci bi ga isporucili,ali tebi je televizor tako rekao,kao i za kuci u Banji Koviljaci za koju sigurno znsm da ju je covek iz postovanja prema vladici poklonio eparhiji.Gresan je covek vladika Artemije ,to stoji sigurno kao grad Beograd,ali je ANTI EKUMENISTA, e to mu je najveci SMRTNI GREH,ogledalo u kojemu se ekumenisti vide kao pravoslavne karikature sto rekao svojevremeno veliki duhovnik vladika Budimdki Danilo za katolike u odnosu na pravoslavne.

 6. Pametni ljudi gledaju u sebe ne drze apologetsko-patriotske bukvice vladikama. Naravo, tu su i sektaski mentaliteti da isoriste sve za svoje jednoslavlje. Fali samo Miroljub da osnuje Dusanovo carstvo – pod mac….

  Grigoriju je glupo, po mom misljenju, sto forsira neke stvari….uskoro ce teologija drugosti, Zizjulasova na vladicin nacin….Vidi se da se vladika promenio dosta od kad je izucavao Zizjulasa detaljno da bi doktorirao….citao sam doktorat, istina na preskoke…..mislim da je dobro to sto radi. Ustvari on radi u sta je uveren, nije licemer…ali jest mnogo gord…(mi kao nismo)

 7. Hahah, sokirao je vladika Turke i Orvate…..zene poludile, em vladika lep, em pametan, em prica stvari koji nikad ni Turci ni Orvati nisu pricali….na drugi, pravoslavni nacin, em su bogati ljudi oko njega, em stil i raskos….odjednom sve oko G>rigorija i izgled, i prica, i ikonistasi i freseke….”sta je ovo”? Pitaju se Turci Orvati, pa jel ono o pnih prljavih Srba…cetnika…ako, ako, bas ih cepa ali na nacin na koji nisu spremni, ne znaju kako ce a najvise bi voleli da cetnikuje da mogu da uzvracaju…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here