Čuda Svetog Nektarija Eginskog

Podelite:

Iz knjige Iscelitelj sveštenika Nenada V. Andrića iz Valjeva – Deca rođena po molitvama Svetom Nektariju Eginskom

Bogdan

Pismo protojereju-stavroforu Nenadu Andriću: -Bog vam pomogao, oče Nenade! Prošle 2014. godine sam od vas naručila ikonu, ulje i molitvu Svetog Nektarija. Doktori su mom suprugu i meni rekli da ne možemo da imamo decu. Uljem sam u znaku krsta pomazivala stomak i čitala molitvu za porod – i sada u rukama ljuljam Bogdana koji ima sedam nedelja. Krstićemo ga na dan Svetog Nektarija.

U trudnoći sam imala veliku cistu koju sam trebala da operišem ali zahvaljujući molitvi i ulju Svetog Nektarija cista je nestala. Svako dobro želim vama i vašoj porodici.

Lana Radić iz Lazarevca, porodica Radić sa malim Bogdanom

Vasilije – Nektarije

Pomaže Bog, oče! Videla sam da ste objavili na društvenoj stranici – fejsbuk, video zapis kako Starac Nektarije Vitalis prima radosno ikonu, na kojoj su zajedno oslikani Sveti Vasilije Ostroški i Sveti Nektarije Eginski. Morala sam da vam se javim, da podelim moju radost. Od Vas sam poručila ikonu Svetog Nektarija 2013. godine u ovo doba. Na Eginu sam otišla jula 2014. godine. Starac Nektarije Vitalis mi je čitao molitvu i 15.05.2015. godine na svet je došao moj Vasilije, kršteno Nektarije (kršten je na dan Sv. Nektarija). Slava Bogu. Kandilo su kumovi odneli na Eginu. I ikonu Sv. Vasilija i Sv. Nektarija na dar Starcu, kao i sliku mog dečaka koja je ostala kod starca. Slava Bogu i svim svetiteljima na daru. Inače, posle 10 godina braka i tri neuspele trudnoće koje su bile skoro iznesene.

Još jednom Slava Bogu i milom mome Sv. Nektatiju kojeg volim svim svojim srcem i dušom. Oprostite na smetnji. Svako dobro od Gospoda vam želim, oče.

Dušica Milivojević

Simon

Pomaže Bog, o. Nenade! Srećan vam rođendan i neka Vas i Vašu porodicu Gospod i Sveti Nektarije čuvaju uvek i svuda. Evo i novosti kod nas. Posle 10 meseci od odlaska na Eginu sa Vama i poklonjenja Svetom Nektariju, mi smo postali roditelji. Dobili smo sina Simona. Rođen je 4. avgusta ove godine. Dobio je ime Simon zbog značenja: Bog sluša. Uslišio je Bog i naše molitve i posle mnogo godina, uz pomoć molitvi Presvetoj Bogorodici i Svetom Nektariju, mi smo izmolili našeg sina! Hvala mu i slava! Veliki pozdrav od naše male porodice!

Vesna i David Kalenda iz Venecije (Italija)

Lena

Poštovanje, oče Nenade! Želim prvo da Vam se zahvalim za ikone Sv. Nektarija i ulje koje ste mi slali. Želim da Vam kažem da je Sv. Nektarije, zahvaljujući molitvi, supruga i mene učinio srećnima – 25. maja 2016. godine rodila se naša mala princeza, naša Lena. Tokom porođaja sam se molila da sve prođe u najboljem redu i da se beba rodi živa i zdrava. Tako je i bilo. Imala sam tih par sati osećaj da je Sv. Nektarije bio uz mene i nisam osećala nikakav strah i brigu. Hvala i slava Sv. Nektariju i hvala Vama.

Gordana Tomanić Milutinović

spc.rs
Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here