ДОЈЧЕ ВЕЛЕ јавља САБОРНИKУ (пропагандном гласилу Нато теологије)

Поделите:

У информатичкој и неоружаној агресији тешко је препознати злу намеру међу ”добронамерним” ауторитетима Цркве и неприкосновеним уредницима многобројних портала , сајтова, блогова, група по друштвеним мрежама, међу инфлуенсерима, ботовима, модераторима, администраторима и ”звезда у успону”.Набрајати разне ”православне” сајтове и остале производе трансхуманистичке ере, велики је и обиман посао.

Можда је довољњо изрећи ону народну изреку и све их обухватити, ”знам те к’о злу пару”. Поред свих ових ”слободних стрелаца” званична црквена гласила остају дубоко затрпана и прегажена, без икакве воље да се парира брзини ”хитрог писара” и без могућности да се направи заокрет у односу на ”преокрет”.

Гласила наше цркве остају хрома и беспомоћна, без много прегледа, ”шеровања” и ”лајкова”, и пред ”верском жутом штампом” подсећају на телевизор ”лампаш” који емитује само један канал,а верујемо да не мора да буде тако.И не морамо бити слепи пратиоци ”теологије.нет” и других ”веб инстант душевника”.

Без стрпљења за време у у којем живимо и уз неутољиву глад за информацијама, човек се окреће мртвој води информационог изворишта, које му нуди вест одмах, сада и заувек, и по правилу сеје кварљиву робу по својим тезгама на вашаришту обмане, илузије и лагане менталне смрти.
Kовидски ковитлац је изнедрио нове трендове у Цркви о којима се много писало и на званичним црквеним средствима информисања и у ”верској жутој штампи”. Изнедрио је нове јунаке, трагичаре, победнике, губитнике, породио је нове портале, блогове, самосталне теологе, велике духовнике који постају медијске личности, звезде у успону.

У свом порођајном заносу, Kовидски ковитлац је унео још већи ршум у већ давно преживљени пораз , до којег нас је довела информациона импотентност. Цркава је извучена на бојно поље без икакве шансе да прихвати борбу, али је прихватила. Одбрана се појавила у скромном облику, понегде и понекад. Ретки су они који су нашли времена да бране део који им је поверен.

 

Од 2006 године је на позицији главног уредника поменутог радиа, а од децембра 2008.године, Шорић је и главни уредник сервиса ”Деутсцхе Wелле Wорлд” Седиште ове медијске куће и телевизијског студија је у Вашингтону. Својим текстовима на сајту ”САБОРНИK” и својим ставовима јасно се позиционирао на страни неолибералног епископског двојца Григорије- Максим. Своју оданост шефовима доказао је, између осталог, и афирмативном емисијом о левичару Вукашину Милићевићу, чија је непослушност српској Цркви доживела свој врхунац ове године.

То није спречило Шорића да апотеозира лик Милићевића кроз причу о кршењу људских права унутар СПЦ.

Други оператер је извесни Kлисура, јавности познат као ”исмевач” икона, Kрсне славе, Светог Саве и осталих ”народних умотворина” у оквиру православља. Довољно…

На тај начин, формирана је осовина Њемачка-Америка, Григорије-Максим, Саборник- ”Дојче веле”(ДW).

Тројанац ”САБОРНИK” ће у наступајућем периоду постати агресивнији и отворенији. Он је само мали топ којег велики шефови полако гурају на узвишење са којег ће моћи да туче по небрањеним линијама одбране српске Цркве. Уз телевизије Н1 и Нова С и уз ”Преокрет”, ”Директно”, ”Објективно” и разне ”нет-теологије, Саборник је само део неолибералне хоботнице у рукама двојца Григорије- Максим.

Национал онлине

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here