Хиљаде верника под острошким гредама

Поделите:

Српска православна црква данас слави празник Светог Василија Острошког, чије се мошти као велика светиња чувају у манастиру Острог, који је мјесто ходочашћа за вјернике свих религија.

У острошку светињу већ јуче 11. маја, дан уочи празника Светог Василија Острошког, пристигло је хиљаде вјерника из разних крајева свијета.

Цијеле ноћи и јутра, у миру и тишини, на хиљаде вјерника у колонама су пристизали да се поклоне моштима Светог Василија.

Бројне су групе ходочасника који су пјешке дошли из разних крајева Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије, али и групе вјерника који се аутобусима и аутомобилима сливају под Острошке греде.

По већ устаљеном обичају и традицији, многи ходочасници овој светињи приступају боси, посебно из родне Херцеговине нашег великог свеца.

Вјерници су дочекали зору пред острошким гредама

На велику радост, међу сабранима је највише омладине, који, као што је раније говорио Митрополит црногорско-приморски Амфилохије,која као пчелице греде острошким странама ка Светом Василију, да цјеливају његове Свете мошти и узму благослов од Острошког Чудотворца.

Радуј се Василије Свети, похвало рода нашега!

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here